Tartă la tigaie din ouă, spanac și legume – diabet, keto, cură de slăbire

Această tartă din ouă, spanac și legume este o idee minunată pentru orice masă a zilei. Însă o recomand cu precădere la micul-dejun sau la prânz deoarece ține de foame mult timp.

Poate fi inclusă în dieta celor cu diabet, boli cardiovasculare sau surplus ponderal, intoleranță la gluten sau lactoză.

Tarta la tigaie

Tarta la tigaie

Poate fi făcută pe aragaz sau la cuptor. Dacă o coaceți într-un strat mai subțire o puteți rula, folosind-o la rulade sau în locul lipiilor din făină.

Așadar, poate fi folosită și la înlocuitor de pâine la masă.

Tarta cu oua si legume

Tarta cu oua si legume

Tartă la tigaie din ouă, spanac și legume – rețetă

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 1 mână de spanac verde
  • 100 g de rădăcinoase crude rase (morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină)
  • 2 linguri de smântână cremă de brânză sau lapte gras de cocos
  • 3 linguri de făină de hrișcă (ovăz sau migdale)
  • ½ linguriță de sare
  • 1 linguriță de curry
  • alte mirodenii: busuioc, cimbru, oregano

Mod de preparare

Spălați frunzele de spanac și stoarceți-le bine. Rupeți-le bucăți mici și puneți-le într-un mini-tocător (robot de bucătărie cu lama S).

Adăugați ouăle și smântâna. Eu am optat pentru lapte gras de cocos la conservă (90% grăsime). Este o alegere bună pentru cei care au intoleranță la lactoză sau dificultăți în digerarea lactatelor în general.

Tarta cu spanac si legume

Tarta cu spanac si legume

Mixați câteva secunde, până când spanacul se mărunțește aproape complet. Turnați compoziția într-un bol.

Ca și legume, eu am folosit dovleac și rădăcină de pătrunjel. Le-am dat prin răzătoarea cu găuri mici. Le-am pus în bol peste amestecul de ouă și spanac. Am adăugat sarea și mirodeniile.

La final am incorporat și 3 linguri de făină de hrișcă. Dacă nu vă place gustul acestei făini, o puteți înlocui cu făină de migdale sau făină de ovăz.

Făina de migdale poate fi substituită cu făină din semințe de floarea-soarelui sau din dovleac (pulverizate ușor în râșniță sau robot).

După ce am omogenizat compoziția, am turnat-o într-o tigaie întinsă, unsă cu puțin ulei de măsline.

Tarta la tigaie din oua, spanac si legume

Tarta la tigaie din oua, spanac si legume

Am pus capacul și am lăsat focul la mic. În 2-3 minute este gata pe o parte. Se întoarce și se lasă alte câteva minute, până se coace bine.

Această tartă se poate servi caldă sau rece. Este foarte hrănitoare și sățioasă. O puteți consuma simplă, fără pâine.

Tarta cu legume

Tarta cu legume

Merge bine cu ceva murături alături, gogoșari în oțet sau cu o salată de legume/verdețuri.

Note și sugestii

Puteți exclude spanacul dacă nu vă place. Acesta poate fi înlocuit cu pătrunjel verde.

La capitolul legume aveți numeroase opțiuni. Nu este musai să optați pentru rădăcinoase. Eu am folosit ce aveam prin frigider.

Dacă țineți dieta keto, omiteți rădăcinoasele și optați pentru legume de vară-toamnă, precum roșii, dovlecei, ardei gras ardei kapia, broccoli, conopidă, sparanghel, castraveți etc. Se poate adăuga și puțin piept de pui sau ton din conservă. Măslinele sunt de asemenea un adaos binevenit.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare pe care le puteți încerca:

Tartă cu ovăz și legume la cuptor
Plăcintă de post cu spanac și roșii (fără făină și gluten)
Lipie fără făină, din ou și ton – mic-dejun proteic și sănătos
Omletă și clătită pentru slăbit cu fulgi de ovăz – o rețetă sărată și una dulce
Mic-dejun pentru slăbit cu ovăz și ton – 2 rețete simple

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.