Pâine plată din semințe de susan, bogată în fibre – 100% fără gluten și fără ulei

Această pâine plată din semințe este potrivită pentru sandvișuri. Dar poate fi servită și cu salate, supe, tocănițe sau alte mâncăruri.

Este o pâine făcută exclusiv din semințe, fără nici un fel de făină de cereale. Din acest motiv o recomandăm celor care au intoleranță la gluten sau la alte proteine din cereale.

Paine plata din seminte de susan, bogata in fibre – fara gluten si ulei

Imagine sugestivă: Paine plata din seminte de susan, bogata in fibre – fara gluten si ulei: Freepik.com

Rețeta este foarte ușoară. Aveți nevoie de un robot sau de un blender pentru a prepara compoziția.

Pâinea nu necesită ulei. Semințele conțin grăsimi naturale, dar și multe fibre.

Tărâțele de psyllium sunt în mod deosebit bogate în fibre. Acestea ajută „aluatul” să se lege și să capete o textură moale la copt.

Datorită acestor tărâțe, pâinea nu va rămâne umedă în interior, nici nu se va sfărâma când o tăiați. Le găsiți la magazinele naturiste.

Pâine plată din semințe de susan – rețetă

Ingrediente

  • 120 g semințe de susan
  • 80 g de semințe de in
  • 70 g de semințe de chia
  • 15 g de tărâțe de psyllium
  • 135 ml de apă caldă
  • sare (sau alte condimente, după gust)

Mod de preparare

Începeți prin a măcina tărâțele de psyllium. Folosiți râșnița electrică de cafea pentru a obține o pudră cât mai fină.

Puneți toate semințele împreună cu pulberea de psyllium și sarea în vasul cu lama S a robotului de bucătărie.

Mixați până când semințele se macină complet. Atenție, dacă le mixați prea mult timp, vor începe să-și elibereze uleiurile și se vor transforma într-o pastă. Acest lucru nu este de dorit.

Peste amestecul de semințe măcinate turnați apa și porniți din nou robotul, pentru omogenizare.

Transferați compoziția într-un bol. Amestecați-o puțin cu o paletă pentru o mai bună omogenizare.

Aluatul trebuie să fie gros și lipicios. Transferați-l într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt.

Alegeți o tavă potrivită ca mărime, în funcție de grosimea pe care vreți să o aibă pâinea. Țineți cont de faptul că nu va crește.

Presați compoziția cu o paletă în tavă, într-un strat compact și uniform. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 130 de grade Celsius. În circa 20 de minute ar trebui să fie gata. verificați cu scobitoarea dacă este coaptă în interior.

Este important să rețineți că preparatele cu psyllium au nevoie să se stabilizeze. Altfel spus, este obligatoriu să le lăsați la răcit complet.

Nu tăiați pâinea cu psyllium cât este caldă, deoarece se va încruzi. Lăsați-o până s-a răcit de tot, sau peste noapte.

Puteți porționa această pâine plată în patru sau șase bucăți. Pentru sandvișuri, tăiați fiecare bucată în două pe grosime.

Feliile obținute pot fi prăjite puțin. Păstrați pâinea din semințe într-o pungă, în frigider.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pâine fără gluten sau pâine cu semințe:

Felii uscate din ovăz și semințe – pot înlocui pâinea în dieta fără gluten
Pâine fermentată din semințe, fără coacere – o rețetă unică!
Pâine crudă? Încercați această rețetă propusă de Ligia Pop
Biscuiți de post cu semințe, fără ulei – foarte satiosi, pot inlocui painea
Înlocuitor de pâine, din semințe de in și ceapă – doar 2 ingrediente

Sursă rețetă: Keto Espana Keto Sabor, Pan de sesamo sin azucar, sin harina, sin huevo: https://www.youtube.com/watch?v=ry3rytSvI9Q&ab_channel=KetoEspa%C3%B1aKetoSabor

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.