Pâine crudă? Încercați această rețetă propusă de Ligia Pop

Există posibilitatea să faci pâine fără preparare termică? Da, după mai multe rețete propuse de Ligia Pop.

Autoarea folosește de regulă deshidratorul, însă are și câteva variante de pâine care se pot face fără niciun fel de aparat.

Paine cruda reteta

Imagine sugestiva: Paine cruda reteta: Freepik.com

Una din ele este rețeta de mai jos, făcută din semințe.

Pâine crudă, fără preparare termică – rețetă

Ingrediente

  • 200 g de pulpă rămasă după prepararea laptelui de migdale sau cocos
  • 100 g de semințe de floarea-soarelui
  • 50 g de tărâțe de psyllium
  • 5-6 căței de usturoi
  • 5 g de busuioc
  • 5 g de rozmarin
  • 70 ml de apă
  • sare, după gust

Mod de preparare

Pulpa de migdale sau de cocos se pune într-un bol încăpător. Se adaugă semințele întregi de floarea-soarelui și restul ingredientelor și se frământă cu mâna.

Tărâțele de psyllium au capacitatea de a lega compozițiile în care sunt puse, prin faptul că absorb lichidele.

Lăsați amestecul să stea 10-15 minute, apoi amestecați din nou. Dacă este prea tare, mai puneți puțină apă. Dacă este prea moale, se mai poate adăuga puțin psyllium. Consistența acestui „aluat” trebuie să fie legat, chiar dacă este ușor sfărâmicios.

Mod de asamblare

Se pune o bucățică de folie de plastic pe masă și se așează compoziția. Deasupra ei se pune altă bucată de folie și se presează cu mâinile. Se dă pastei o formă dreptunghiulară sau pătrată, să semene cu o pâine.

Desprindeți folia de deasupra și presați câteva semințe mici pe pâine. Puteți folosi semințe de cânepă, semințe de susan albe, semințe de mac, semințe de in sau chia.

De asemenea, se pot presăra condimente sau plante aromatice. Puneți din nou folia deasupra și presați puțin cu mâinile ca să intre semințele în compoziție.

Mod de păstrare

Dați pâinea la frigider. Fiind un preparat crud, trebuie păstrată la rece.

Se taie câte o felie și se servește în locul pâinii clasice. Este foarte densă și hrănitoare. Datorită amestecului de ingrediente nu ai nevoie de o cantitate mare ca să te saturi.

Recomandări

Această pâine crudă este potrivită pentru persoanele care au intoleranță la gluten.

Conține fibre, proteine, minerale, antioxidanți. Este ideală pentru oricine dorește să mănânce sănătos, indiferent dacă are sau nu probleme cu grâul. Acest tip de pâine nu are cereale deloc.

Dacă încă nu aveți curaj să începeți o dietă de crudități, încercați să dați startul cu această rețetă.

Ligia și adepții hranei vii recomandă o dietă baxată pe 60-70% alimente crude și restul alimente gătite.

Includeți treptat legumele, verdețurile, nucile, semințele și fructele crude în alimentație. Acestea vă vor aduce multe beneficii.

Ajută la detoxifierea și hrănirea corpului, la alcalinizarea și vindecarea lui. Dietele crude țin bolile departe.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pâine fără gluten pe care le puteți încerca:

Pâinici pufoase fără făină de cereale și ulei, slabe în carbohidrați
Lipii din quinoa crudă – fără gluten și drojdie (doar 2 ingrediente de bază)
Pâine fără coacere, din fulgi de ovăz, hrișcă și semințe – uscată pe calorifer (video)
Pâinici crocante din ovăz, semințe de in și apă (fără ulei și gluten)
Pâine naturală, fără coacere, din semințe și legume – rețeta dnei Elena Niță Ibrian

Sursă articol: Ligia Pop, Pâine raw fără deshidrator: https://ligiapop.com/2021/08/24/paine-raw-fara-deshidrator/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.