Raffaello de post din 3 ingrediente – cele mai simple și concentrate bomboane de cocos

Cât de minunate pot fi deserturile simple, fără zahăr, fără făină, fără lactate, fără ulei, fără margarină sau alte ingrediente nesănătoase!

Un bun exemplu în acest sens sunt bomboanele din nucă de cocos făcute după rețeta de mai jos.

Bomboane de cocos de post din 3 ingrediente

Imagine cu titlu sugestiv: Bomboane de cocos de post din 3 ingrediente: Chalndlervid85

Nu conțin substanțe cu potențial alergen precum gluten, lactoză sau ouă. Sunt ideale pentru orice fel de dietă, inclusiv dieta keto vegană.

Aceste bomboane de cocos pot înlocui cu brio bomboanele Raffaello din comerț sau chiar batoanele Bounty, dacă optați pentru o glazură de ciocolată.  

Iubitorii gustului de nucă de cocos se vor bucura la maxim de aceste bomboane, deoarece conțin practic doar cocos.

Bomboane de cocos – rețetă

Ingrediente

  • 200 g de fulgi de cocos
  • ½ cană de lapte de cocos la conservă
  • 2 linguri de miere sau sirop de arțar natural

Mod de preparare

Puneți fulgii de cocos într-un bol. Adăugați partea solidă/cremoasă din conserva de lapte de cocos. Lăsați deoparte apa care se află la baza cutiei. Acest tip de lapte de cocos se găsește la Lidl. Folosiți conservele full-fat (cu 90% lapte de cocos).

Puneți și îndulcitorul și amestecați bine. Trebuie să obțineți o compoziție groasă, care se lipește atunci când o presați între degete.

Dacă este prea umedă sau moale, mai adăugați fulgi de cocos. Dacă este prea tare, mai puneți lapte de cocos.

Modelați compoziția în biluțe sau bomboane de mărimea dorită. Așezați-le pe o tavă și dați-le în frigider pentru câteva ore sau la congelator pentru 10-15 minute, pentru a deveni mai ferme.

Note și sugestii

Dacă nu vreți să folosiți miere sau siropuri, puteți îndulci bomboanele cu banane coapte bine, pasate fin. Țineți cont de faptul că banana are o aromă distinctă și le va schimba puțin gustul.

Iar de vreți să să le faceți mai atractive, le puteți rostologi la final prin fulgi de cocos rumeniți, miez de nucă, fulgi de migdale, semințe de susan sau pudră de cacao/roșcove.

O altă sugestie este să le îmbrăcați în ciocolată. Topiți 200 de grame de ciocolată neagră pe bain-marie și înmuiați bomboanele pe rând. Dacă sunt scoase de la congelator, glazura de ciocolată se va întări imediat.

Păstrați bomboanele de cocos într-o caserolă, în frigider. Rezistă până la o săptămână.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite cu nucă de cocos:

Prăjitură din 2 ingrediente: banane și fulgi de cocos (la ayrfrier sau la cuptor)
Halva din semințe și fulgi de cocos – făcută la rece, fără zahăr
Bomboane din morcov și cocos – desert sănătos, fără zahăr
Fursecuri vegane din fulgi de ovăz și cocos – fără zahăr sau făină

Sursă rețetă: Doctor Bowl, Bounty Balls:  https://www.instagram.com/p/CyHAUxwqcLt/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.