Prăjitură din 2 ingrediente: banane și fulgi de cocos (la airfryer sau la cuptor)

Această prăjitură este atât de simplă și de rapidă încât o veți nota la favorite. Se prepară doar din 2 ingrediente principale: banane și fulgi de cocos.

Este un desert ușor, care satisface pofta de dulce, chiar dacă nu conține deloc zahăr rafinat.

Prajitura din 2 ingrediente - banane si fulgi de cocos (la ayrfried sau la cuptor)

Prajitura din 2 ingrediente – banane si fulgi de cocos (la ayrfried sau la cuptor)

Prăjitură din banane și fulgi de cocos – rețetă

Ingrediente

  • 3 banane (234 g)
  • 100-120 g de fulgi de cocos
  • 1 lingură de suc de portocală/lămâie
  • esență de vanilie

Mod de preparare

Decojiți bananele și puneți-le într-un bol. Zdrobiți-le cu furculița până se transformă într-un piure fin. Puteți folosi și un blender vertical în acest scop.

Adăugați fulgii de cocos, apoi sucul de citrice și esența de vanilie. Amestecați foarte bine, până rezultă o compoziție omogenă.

Cantitățile nu sunt exacte, deoarece depinde de cât de coapte sunt bananele și de cât de uscați sunt fulgii de cocos. Compoziția finală trebuie să fie ca o pastă, nu vârtoasă.

Se transferă într-o formă rotundă/ovală/pătrată mică și se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.

Eu am făcut această prăjitură la Ayrfried. Am pus compoziția într-un inel culinar de 18 cm. și am dat la ayrfried la 180 de grade pentru 10 minute. S-a rumenit ușor pe deasupra.

Prajitura cu banane si cocos reteta

Prajitura cu banane si cocos reteta

După ce scoateți tava din cuptor, lăsați-o puțin să răcorească, apoi treceți cu cuțitul pe margini și desfaceți inelul.

Prăjitura se poate tăia cât e caldă, dar mai bine după ce s-a răcit. După ce stă la frigider devine mai fermă și mai aromată. Se păstrează la rece.

Budinca din banane si cocos

Budinca din banane si cocos

Note și sugestii

Această prăjitură poate fi dată și copiilor, fiind un dulce cât se poate de natural și sănătos. Nu are zahăr, nici ulei, nici lactoză, nici gluten sau alte ingrediente cu potențial alergen.

Bananele pot fi înlocuite cu mere coapte sau fierte și pasate (sau cu pulpă de dovleac gătit).

În compoziție se pot pune de asemenea stafide, merișoare, nuci, migdale, bucăți de ciocolată etc.

Am văzut în rețeta originală (aveți link mai jos) că prăjitura merge cu o glazură de ciocolată topită deasupra.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare pe care le puteți încerca:

Biscuiți din 2 ingrediente: banane și fulgi de cocos
Salată de banane, portocale și nucă de cocos – un deliciu natural și sănătos
Fursecuri cu susan, nuci și banane – desert fără zahăr, gluten, lactoză
Ai 2 banane și ovăz în casă? Fă aceste brioșe fără zahăr și făină!

Sursă rețetă: Yummy Little Belly, 3 ingredients healthy bounty bars: https://www.instagram.com/p/CzW0xLOMl90/?e=e4ae7855-77b7-46ff-ac04-516e7a0ca079&g=5

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.