Ai 2 banane și ovăz în casă? Fă aceste brioșe fără zahăr și făină!
Căutați un desert sau o gustare dulce dar totodată sănătoasă? Încercați aceste brioșe cu banane și ovăz. Rețeta este propusă de Monica Badea – autoare de rețete pentru slăbit.
Este foarte simplă și se face din ingrediente ușor accesibile. Dacă aveți fulgi de ovăz în casă și banane, nu vă mai trebuie mare lucru!
Brioșele cu banane și ovăz nu conțin zahăr rafinat, nici făină de grâu sau produse lactate. Sunt potrivite pentru cei care au intoleranță la gluten sau intoleranță la lactoză.
Le recomandăm de asemenea persoanelor care vor să excludă alimentele procesate și să mănânce cât mai natural și sănătos.
Brioșe cu banane și ovăz – rețetă
Ingrediente
- 2 banane coapte bine
- 150 ml de lapte vegetal
- 100 g de fulgi de ovăz măcinați (vi-i recomand pe aceștia, fără gluten) sau făină de ovăz fără gluten
- 50 g de nucă măcinată
- 1 lingură de semințe de in sau chia (vi le recomand pe acestea)
- 3 linguri de ulei
- 1 pliculeț de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
- opțional, îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol
Mod de preparare
Decojiți și rupeți bananele bucăți. Puneți-le în vasul blenderului. Adăugați ovăzul, semințele, praful de copt, laptele și uleiul.
Mixați totul foarte bine, până rezultă o compoziție omogenă. Adăugați apoi miezul de nucă măcinat și amestecați cu o lingură.
Compoziția rezultată trebuie să fie mai groasă decât cea pentru negresă. În cazul în care este prea groasă, mai puneți puțin lapte.
Cumpără făină de ovăz integrală fără gluten
Umpleți formele de brioșe și dați-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Puteți folosi forme de silicon sau o tavă teflonată cu orficii pentru brioșe. Dacă utilizați forme din hârtie, ungeți-le cu puțin ulei înainte.
Brioșele cu ovăz și banane se lasă în cuptor circa 25 de minute. Faceți testul cu scobitoarea înainte de a le scoate.
După răcire devin mai ferme. Se pot servi ca atare, sau cu o ceașcă de iaurt, lapte, ceai sau cafea.
Cumpără cartea Dulciuri fără zahăr
Sunt potrivite ca desert, ca gustare între mese dar și ca mic-dejun, pentru cei care au nevoie de mai mult energie în prima parte a zilei.
Le puteți glazura cu ciocolată topită, miere sau diverse siropuri și topping-uri.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără gluten și fără zahăr:
Brioșe din hrișcă și mere – fără gluten și zahăr
Brioșe cu afine fără zahăr, făină sau ulei (vegan)
Brioșe pufoase cu ovăz și cocos – fără zahăr, făină sau ulei
Brioșe cu banane și cafea (vegan, fără zahăr, fără făină)
Rețetă preluată din: Monica Badea, Brioșe cu banană și ovăz, Slăbim Împreună Mâncând Ordonat: https://slabimimpreunamancandordonat.ro/topic/4076-brio%C8%99e-cu-banana-%C8%99i-ov%C4%83z/