Brioșe cu banane și cafea (vegan, fără zahăr, fără făină)
Aceste brioșe cu banane și cafea sunt neașteptat de pufoase și bine crescute, dat fiind că nu conțin făină de grâu, nici ouă.
Se prepară doar din ingrediente vegetale. Sunt potrivite pentru dietele fără gluten, fără lactoză și fără zahăr.
Brioșe cu banane și cafea – rețetă
Ingrediente
- 2 banane mari
- 110 ml de lapte vegetal
- 1 lingură de ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta dezodorizat)
- 2 g de cafea instant
- 90 g de fulgi de ovăz măcinați (vi-i recomand pe aceștia fără gluten)
- 50 g de făină de năut (v-o recomand pe aceasta fără gluten)
- ½ pliculeț (5 g) de praf de copt sau bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru glazură
- 3-4 linguri de suc de lămâie
- îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol
- ½ linguriță de cafea instant
- 1 praf de scorțișoară
Mod de preparare
Decojiți bananele și puneți-le într-un bol. Pasați-le bine cu furculița, până se transformă într-un piure fin.
Adăugați laptele, uleiul de cocos și cafeaua instant. Amestecați bine cu un tel. Incorporați făina de ovăz (fulgii măcinați) și făina de năut. Se poate folosi și alt tip de făină dacă doriți.
Puneți tot acum praful de copt sau bicarbonatul de sodiu. Amestecați bine cu telul, până când făina s-a dizolvat și au dispărut toate cocoloașele.
Este indicat ca făina să se adauge trepetat, pentru a nu obține un aluat prea vârtos. Acesta trebuie să fie ca aluatul de chec sau negresă, puțin mai grosuț.
Turnați compoziția în formele de brioșe pe care le aveți. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coaceți brioșele 40 de minute sau până când trec testul scobitorii.
Cumpără cartea „100 de prăjituri fără zahăr”
Între timp, preparați glazura. Aceasta este opțională, dar le dă un plus de aromă și un aspect mai atractiv.
Amestecați într-un bol sucul de lămâie cu îndulcitorul, cafeaua instant și scorțișoara. Trebuie să obțineți o pastă omogenă, lichidă.
Scoateți brioșele din formă și lăsați-le să se răcească de tot. Glazurați-le cu o linguriță, folosind glazura preparată anterior.
Dacă nu vă place acest tip de glazură, le puteți stropi cu puțină miere lichidă sau sirop de arțar. Acestea le vor da un gust mai dulce.
Dacă ați obținut 8 brioșe, precum autoarea rețetei, o brioșă are circa 98 de calorii.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr:
Brioșe de ciocolată fără zahăr și făină – doar 2 ingrediente!
Brioșe de post fără zahăr, ulei și făină de grâu
Brioșe de ciocolată fără zahăr și făină
Brioșe cu ovăz și afine (fără zahăr)
Brioșe pentru slăbit, fără zahăr și făină
Sursă articol: Александра и ПП Сладости, Бананово-Кофейные Кексы Без Яиц и Сахара [ПП Веганские Кексы] Рецепт Бананового Хлеба: https://www.youtube.com/watch?v=5xLg9uT-QqI&ab_channel=%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%9F%D0%9F%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8