Brioșe pufoase cu ovăz și cocos – fără zahăr, făină sau ulei

Dacă vă plac deserturile simple, rapide și sănătoase, nu trebuie să ratați rețeta de mai jos.

Brioșele făcute după această rețetă sunt moi, fragede, ușoare și super-aromate.

Briose vegane cu ovaz si cocos fara zahar, faina si ulei

Imagine sugestiva: Briose vegane cu ovaz si cocos fara zahar, faina si ulei: Sarahjgualtieri1

Vor cuceri multe inimi, inclusiv a celor mici.

Brioșe cu ovăz și cocos – rețetă

Nr. de porții: 8 brioșe

Ingrediente

• 1 cană de fulgi de ovăz măcinați
• 1 cană de fulgi de cocos
• 1 banană pasată
• ½ cană de fructe uscate
• ½ cană de lapte de cocos
• ½ cană de apă
• 1 linguriță de praf de copt
• 1 linguriță de esență de vanilie

Mod de preparare

Începeți prin a hidrata fructele uscate. Puteți folosi stafide, merișoare, coacăze uscate etc.

Puneți-le într-un bol și turnați peste ele apă fierbinte.

Lăsați-le 20 de minute la înmuiat.

Amestecați într-un bol fulgii de cocos cu praful de copt și cu fulgii de ovăz măcinați (dați prin robot sau râșnița electrică de cafea).

Decojiți banana, pasați-o și adăugați-o în bol.

Piureul de banane poate fi înlocuit cu piure sau sos de mere.

Adăugați fructele hidratate și scurse de apă.

Puneți laptele de cocos, apa și esența de vanilie.

Laptele de cocos poate fi înlocuit cu alt lapte vegetal, însă acesta este mai gras și compensează pentru lipsa uleiului din rețetă.

Amestecați bine toate ingredientele. Compoziția trebuie să fie moale, să curgă ușor din lingură.

Repartizați compoziția în 8 forme de brioșe. Puteți folosi forme individuale sau o tavă specială pentru brioșe.

Dacă vreți să le dați o textură mai crocantă, presărați nucă de cocos deasupra fiecărei brioșe.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Introduceți tava sau formele în cuptor. Lăsați brioșele circa 20-25 de minute.

Trebuie să capete o culoare aurie la suprafață.

Brioșele din ovăz și cocos emană un parfum încântător.

Bananele le asigură dulceața necesară unui desert.

Fulgii de cocos le conferă o textură pufoasă.

Încercați această rețetă dacă aveți diabet, intoleranță la lactoză, alergie la gluten, boala celiacă sau probleme cu greutatea corporală.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe care merită încercate:

Brioșe cu banane și cafea, fără gluten
Brioșe cu căpșuni și ovăz, fără făină
Brioșe de post, din ovăz și banane – fără zahăr și făină
Brioșe rapide, cu ovăz și mere, fără zahăr

Rețetă preluată din: Recetas de Gri, Brioșe cu ovăz și cocos: https://www.youtube.com/watch?v=hMLbgjVxp3I&ab_channel=RecetasdeGri

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.