Brioșe cu afine fără zahăr, făină sau ulei (vegan)
Dacă v-ați decis să începeți o dietă sănătoasă, fără zahăr și făină, cu siguranță vă va încânta rețeta de mai jos.
Aceste brioșe cu afine nu conțin gluten, nici ouă sau lactoză. Nu au nici măcar ulei. Sunt ideale pentru cei care țin cură de slăbire sau au diferite intoleranțe alimentare. Sunt îndulcite cu fructe și de aceea pot fi oferite și copiilor
Cuprins
Brioșe cu afine fără zahăr – rețetă
Nr. de porții: 10 brioșe
Durată totală de preparare: 40 de minute
Ingrediente
- 250 g de fulgi de ovăz măcinați
- 1 linguriță de praf de copt (sau bicarbonat de sodiu)
- 300 ml de lapte vegetal (sau apă)
- 2 linguri de piure/sos de mere
- 8 linguri de pastă de curmale
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- ½ linguriță de extract de vanilie
- 200 g de afine
Mod de preparare
Pregătiți tava în care veți coace brioșele sau formele pentru brioșe. Acestea pot fi din silicon sau din hârtie. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius cu căldură sus și jos.
Măcinați fulgii de ovăz prin râșnița electrică de cafea sau printr-un mini-robot, până se fac făină.
Amestecați făina de ovăz cu praful de copt într-un bol. Dacă folosiți bicarbonat de sodiu în locul prafului de copt va trebui să stingeți bicarbonatul cu 1 linguriță de oțet.
Într-un bol separat, omogenizați laptele cu zeama de lămâie, piureul de mere, pasta de curmale și vanilia. Piureul/sosul de mere poate fi obținut în casă din mere fierte sau coapte și pasate fin cu blenderul.
Incorporați amestecul acesta în amestecul de ingrediente uscate din primul bol. În cazul în care aluatul este prea uscat, mai puțineți lapte sau apă. Dacă este prea subțire, mai puneți făină de ovăz.
La final adăugați afinele și amestecați ușor. Distribuiți compoziția în formele de brioșe.
Dați tava în cuptor pentru 25-30 de minute. Depinde de cuptorul fiecăruia. Înainte de a scoate brioșele din cuptor, testați-le cu scobitoarea.
După ce s-au răcit se scot din forme. Se pot pudra cu stevia sau etritriol măcinat. Brioșele se păstrează la frigider într-o caserolă cu capac. Rezistă la rece până la 7 zile.
Se pot servi ca desert sau ca gustare. Pot fi luate și la serviciu, la școală sau la drum.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără gluten și fără zahăr:
Brioșe pufoase cu ovăz și cocos – fără zahăr, făină sau ulei
Brioșe fără gluten și fără zahăr – doar 3 ingrediente
Brioșe de post fără zahăr, ulei și făină de grâu
Brioșe de ciocolată fără zahăr și făină – doar 2 ingrediente!
Brioșe cu banane și cafea (vegan, fără zahăr, fără făină)
Sursă articol: Iss Happy, Brioșe vegane suculente cu afine: https://www.isshappy.de/vegane-blaubeermuffins-ohne-industriezucker/