Plăcintă cu dovleac și ovăz – cea mai simplă și sănătoasă rețetă

Plăcinta cu dovleac este emblematică pentru sezonul rece. Nu toată lumea agreează gustul de dovleac, însă cu ingredientele potrivite îl putem face mai atractiv, chiar și pentru cei mofturoși.

În rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă foarte simplă de plăcintă cu dovleac și ovăz.

Placinta cu dovleac si ovaz – cea mai simpla si sanatoasa reteta

Placinta cu dovleac si ovaz – cea mai simpla si sanatoasa reteta: Freepik.com

Este un desert conceput special pentru persoanele cu diverse intoleranțe și alergii alimentare. Nu conține făină cu gluten, lactoză sau ouă.

Rețeta de aluat poate fi folosită și pentru alte tipuri de tarte, dulci sau sărate.

Plăcintă cu dovleac și ovăz – rețetă

Ingrediente pentru foi:

  • 350 g de făină de ovăz
  • 250 g de apă
  • 35 g de ulei de cocos

Ingrediente pentru umplutură:

  • miezul de la un dovleac

Mod de preparare

Spălați bine dovleacul. Tăiați-l în două, apoi în felii. Puneți-le în tava cuptorului și coaceți-le până când pulpa devine moale.

Extrageți pulpa din coji și pasați-o cu blenderul. Trebuie să obțineți un piure fin. Folosiți la plăcintă cât vă trebuie, iar dacă rămâne, păstrați-l într-un borcan, în frigider.

Dovleacul fiert este mai apos și nu are o aromă la fel de intensă precum cel copt. De aceea vă recomandăm să-l coaceți în cuptor.

Pregătiți acum aluatul pentru foi. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați ingredientele.

Amestecați mai întâi făina de ovăz cu uleiul de cocos rece, până rezultă o compoziție sfărâmicioasă. Incorporați apa treptat și frământați. Trebuie să obțineți un aluat neted, care nu se mai lipește de mâini.

Împărțiți aluatul în două bucăți egale. Întindeți o bucată de aluat într-o foaie suficient de mare cât tava. Autoarea rețetei a folosit o tavă pătrată.

Puneți foaia în tavă și adăugați umplutura de dovleac. Distribuiți-o într-un strat uniform.

Întindeți și cea de-a doua bucată de aluat într-o foaie potrivită și așezați-o peste umplutură. Înțepați foaia de deasupra cu furculița din loc în loc. Sau puteți tăia a doua foaie în fâșii pe care să le puneți deasupra umpluturii. Veți obține astfel un aspect de grilaj.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. Plăcinta cu dovleac se coace relativ repede. În jumătate de oră ar trebui să fie gata, dat fiind că nu conține ingrediente care necesită creștere sau coacere intensă.

Lăsați plăcinta de dovleac să se răcească de tot înainte de a o tăia. Se porționează după plac.

O puteți servi ca desert sau chiar ca fel de mâncare, dat fiind că nu conține zahăr. Este hrănitoare, bogată în fibre și vitamine. Menține sațietatea și nu provoacă alergii sau intoleranțe.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu dovleac pe care le puteți încerca în acest sezon:

Tartă cu dovleac și semințe de in – fără zahăr, făină sau ulei
Gogoșele din dovleac și ovăz, fără făină sau zahăr – 2 ingrediente!
Ai dovleac în casă? Fă acest desert simplu fără zahăr și făină!
Tartă cu dovleac și ciocolată – doar 2 ingrediente

Sursă rețetă: Felie din Natură, fără gluten, zahăr, alergeni: https://www.facebook.com/groups/189681753900115/posts/226629326872024/?__cft__[0]=AZXrBb17inpVmXO0SoGoomxX-mvhZ68hYROZh78BEgDB3X9EwQNAnyJRGTYTcZ268TpoDregpFJJlsHiej-FKHncdVKsNGoCa_Jpc-VAX8RkyFhKV-R1BraYO_qeS0gN1WfRV3iQVVJAUCvNDN2BD7U_MA3HL2Sd3JVSmsuaW0G8Jg&__tn__=%2CO%2CP-R

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.