√ Articol documentat Dovleacul este un aliment valoros pentru dieta de iarnă. Gospodinele îl folosesc la diverse rețete, dar mai ales la plăcinte, tarte și supe-cremă. Poate fi mâncat chiar și crud, dat pe răzătoare, în salate, sau sub Studiile […]
Articole despre 'dovleac'
În ce afecțiuni poate fi folositor dovleacul
Dovleacul face parte din aceeași familie cu dovleceii și pepenii. Cu toate acestea, prezența lui în alimentație este mai frecventă în sezonul rece. Apare în multe sisteme de medicină tradițională ca un aliment vindecător. Cercetările realizate în ultimele decenii nu […]
Turte umplute cu dovleac – rețetă de post
Aceste turte umplute cu dovleac sunt inspirate din bucătăria afgană și se numesc „Bolani Kadoo”. Nu sunt departe de turtele noastre românești, de aceea am ales să vă prezentăm această rețetă. Turtele pot fi umplute și cu alte legume, nu […]
Suc de dovleac, măr și lămâie pentru iarnă (obținut prin fierbere)
Chiar dacă ați încheiat cu pregătirile pentru iarnă și ați umplut deja cămara cu conserve și dulcețuri, trebuie să încercați și această rețetă de suc de dovleac, măr și lămâie. Este o delicatesă specială care merită preparată! Rețeta este extrem […]
Gogoși cu dovleac plăcintar
Pe trotuare pașii noștri încep să foșnească de frunzele uscate. Este semn că toamna a venit la noi. Acest anotimp nu vine însă niciodată cu mâinile goale. Piețele și aprozarele abundă în gogoșari, gogonele verzi, struguri și dovleac plăcintar. Câte […]
BRUSCHETTE cu DOVLEAC și brânză – rețetă + beneficii
Dovleacul este unul din cele mai plăcute alimente ale toamnei. Dulce, savuros și sățios, este ideal pentru diverse preparate culinare: salate, bruschette, piureuri, supe-cremă, plăcinte, prăjituri. Pe lângă faptul că este foarte versatil, dovleacul este și deosebit de sănătos. BENEFICIILE […]
Profitați de sezonul DOVLEACULUI – acest fruct întărește IMUNITATEA și SISTEMUL NERVOS
Dovleacul este unul din cele mai sănătoase alimente pe care le putem include în dieta noastră pe parcursul sezonului rece. Culoarea sa portocalie însuflețește atmosfera cenușie a toamnei, iar vitaminele pe care le conține revitalizează organismele obosite și slăbite. De […]
HUMMUS cu DOVLEAC – rețetă de sezon cu beneficii
Rețeta clasică de hummus poate fi îmbunătățită cu numeroase ingrediente adiționale – sfeclă roșie, ardei copți, măsline, verdețuri sau diferite nuci și semințe care pot înlocui pasta de susan (tahini). În acest articol vă prezentăm o variantă de hummus de […]
DOVLEACUL crește ENERGIA și rezistența fizică la efort și combate OBOSEALA
Consumul de alimente vegetale nu poate aduce decât numai beneficii sănătății noastre. Fructele, legumele, semințele, nucile și zarzavaturile sunt bogate în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți importanți pentru protejarea organismului de boli. Dovleacul este o sursă foarte bună de vitamine […]
Un desert din DOVLEAC care îți oferă ENERGIE pentru întreaga zi
Rețeta pe care v-o prezentăm este de origine ucraineană, însă nu pare străină nici de meleagurile noastre. Acest desert este ideal pentru un mic-dejun sănătos și consistent. Nu conține zahăr, nici nu îngrașă. Este un desert potrivit pentru o dimineață de […]
Prăjitură de MĂLAI și DOVLEAC – desert tradițional de sezon
Această prăjitură are o consistență asemănătoare cu cea de budincă. Este un desert hrănitor, sățios și aromat, pe care îl pot servi cu plăcere atât cei mici, cât și cei mari. Despre proprietățile terapeutice ale dovleacului puteți citi în acest […]
Leacuri tradiționale cu DOVLEAC, un medicament puternic de toamnă
Dovleacul este un simbol al toamnei, cu o puternică rezonanță în conștiința americanilor. Noi îl folosim cel mai mult la prepararea de deserturi, mai ales la plăcintă. Puțini dintre noi știm însă că miezul și semințele sale abundă în nutrienți […]
Cercetătorii chinezi au descoperit că DOVLEACUL are efecte ANTICANCERIGENE uimitoare
Oamenii de știință din China au descoperit că dovleacul are un potențial anticancerigen remarcabil. Acest aliment aparent banal conține un compus numit cucurmosin, care a demonstrat un efect inhibitor puternic asupra celulelor canceroase de la nivelul ficatului, pancreasului și sângelui […]
Desert cu DOVLEAC, cereale și nuci – rapid, sănătos, super-hrănitor și de post
Această prăjitură cu dovleac, făină integrală, cereale și nuci este foarte hrănitoare, sățioasă și aromată. Se poate prepara mai ales în timpul posturilor, toamna și iarna, când este dovleacul disponibil. Lista ingredientelor este flexibilă, în sensul că puteți folosi orice […]
Dulceață de DOVLEAC, PORTOCALE și GHIMBIR (rețetă aromată)
Dacă aveți deja în casă o jumătate de dovleac rămasă de la o supă-cremă sau de la o plăcintă, o puteți folosi pentru a prepara o dulceață extrem de parfumată, cu portocală și ghimbir. Ca arome adiționale, puteți folosi un […]