Articole despre 'dovleac'

In ce afectiuni poate fi folositor dovleacul 

În ce afecțiuni poate fi folositor dovleacul 

// Adaugă comentariu

Dovleacul face parte din aceeași familie cu dovleceii și pepenii. Cu toate acestea, prezența lui în alimentație este mai frecventă în sezonul rece. Apare în multe sisteme de medicină tradițională ca un aliment vindecător. Cercetările realizate în ultimele decenii nu […]

Turte umplute cu dovleac

Turte umplute cu dovleac – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Aceste turte umplute cu dovleac sunt inspirate din bucătăria afgană și se numesc „Bolani Kadoo”. Nu sunt departe de turtele noastre românești, de aceea am ales să vă prezentăm această rețetă. Turtele pot fi umplute și cu alte legume, nu […]

Gogosi cu dovleac

Gogoși cu dovleac plăcintar

// Adaugă comentariu

Pe trotuare pașii noștri încep să foșnească de frunzele uscate. Este semn că toamna a venit la noi. Acest anotimp nu vine însă niciodată cu mâinile goale. Piețele și aprozarele abundă în gogoșari, gogonele verzi, struguri și dovleac plăcintar. Câte […]

BRUSCHETTE cu DOVLEAC și brânză – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Dovleacul este unul din cele mai plăcute alimente ale toamnei. Dulce, savuros și sățios, este ideal pentru diverse preparate culinare: salate, bruschette, piureuri, supe-cremă, plăcinte, prăjituri.  Pe lângă faptul că este foarte versatil, dovleacul este și deosebit de sănătos.  BENEFICIILE […]

HUMMUS cu DOVLEAC – rețetă de sezon cu beneficii

// 1

Rețeta clasică de hummus poate fi îmbunătățită cu numeroase ingrediente adiționale – sfeclă roșie, ardei copți, măsline, verdețuri sau diferite nuci și semințe care pot înlocui pasta de susan (tahini). În acest articol vă prezentăm o variantă de hummus de […]

Dulceață de DOVLEAC, PORTOCALE și GHIMBIR (rețetă aromată)

// 3

Dacă aveți deja în casă o jumătate de dovleac rămasă de la o supă-cremă sau de la o plăcintă, o puteți folosi pentru a prepara o dulceață extrem de parfumată, cu portocală și ghimbir. Ca arome adiționale, puteți folosi un […]