Articole despre 'dovleac'

BRUSCHETTE cu DOVLEAC și brânză – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Dovleacul este unul din cele mai plăcute alimente ale toamnei. Dulce, savuros și sățios, este ideal pentru diverse preparate culinare: salate, bruschette, piureuri, supe-cremă, plăcinte, prăjituri.  Pe lângă faptul că este foarte versatil, dovleacul este și deosebit de sănătos.  BENEFICIILE […]

HUMMUS cu DOVLEAC – rețetă de sezon cu beneficii

// 1

Rețeta clasică de hummus poate fi îmbunătățită cu numeroase ingrediente adiționale – sfeclă roșie, ardei copți, măsline, verdețuri sau diferite nuci și semințe care pot înlocui pasta de susan (tahini). În acest articol vă prezentăm o variantă de hummus de […]

Dulceață de DOVLEAC, PORTOCALE și GHIMBIR (rețetă aromată)

// 3

Dacă aveți deja în casă o jumătate de dovleac rămasă de la o supă-cremă sau de la o plăcintă, o puteți folosi pentru a prepara o dulceață extrem de parfumată, cu portocală și ghimbir. Ca arome adiționale, puteți folosi un […]

Supă-cremă de DOVLEAC – rețetă de sezon, cu beneficii

// 1

Dovleacul este un aliment foarte hrănitor. Conține o mulțime de vitamine, minerale și antioxidanți, și are foarte puține calorii. Îl putem include în dieta noastră sub formă de salate, deserturi, smoothie-uri, piure sau supe. O porție de dovleac gătit (circa […]

DOVLEACUL – un medicament prețios al toamnei (beneficii remarcabile)

// 6

Dovleacul este un aliment extrem de sănătos și hrănitor, datorită densității de nutrienți pe care îi conține (proteine, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți). Îl putem include în dietă folosindu-l la numeroase preparate: deserturi (plăcintă), supe, salate, piure, smoothie-uri etc. O porție […]