Omletă și clătită pentru slăbit cu fulgi de ovăz – o rețetă sărată și una dulce

Dacă aveți fulgi de ovăz și câteva ouă în casă, încercați rețetele de mai jos.

Prima este o omletă pentru slăbit, iar a doua este o clătită pentru slăbit cu fulgi de ovăz și mere.

Omleta pentru slabit cu fulgi de ovaz

Imagine cu titlu sugestiv: Omleta pentru slabit: Chuck Grimmett

Ambele sunt recomandate în dieta celor care vor să slăbească.

Omletă pentru slăbit – rețetă

Ingrediente

• 2 ouă
• 250 ml de lapte cald
• 80 g de fulgi de ovăz
• 2 linguri de brânză rasă
• unt sau ulei pentru uns tigaia
• turmeric, sare, piper, după gust

Mod de preparare

Încălziți laptele și turnați-l peste fulgii de ovăz. Amestecați și lăsați-i la înmuiat 10 minute. În acest timp se vor hidrata și vor absorbi din lichid.

Spargeți ouăle într-un bol. Adăugarea sarea și condimentele preferate.

Bateți ouăle cu telul până se fac spumă. Turnați-le peste compoziția de ovăz. Adăugați brâznza rasă și omogenizați.

Ungeți tigaia cu puțin unt sau ulei. Când s-a încins, turnați compoziția și distribuiți-o uniform cu o paletă. Coaceți omleta la foc redus timp de 7 minute, sub capac.

Pentru a o întoarce, ungeți o farfurie potrivită cu ulei. Așezați farduria pe gura tigăii și răsturnați-o. Întoarceți omleta din nou în tigaie, pe partea care trebuie coaptă. Gătiți-o încă 2 minute la foc mic.

Puteți coace două omlete mai subțiri din această compoziție.

Se pot adăuga și alte ingrediente, precum ardei gras, roșii, ceapă verde, spanac, pătrunjel, mărar.

Se pot pune și legume mai tari, precum morcov ras, broccoli, sparanghel sau ciuperci, sotate înainte. La fel de bine puteți include în ea bucăți de pui sau ton.

Puteți servi omleta cu ovăz la orice masă din zi. O puteți lua la pachet pentru prânzul de la serviciu sau de la școală.

După această omletă delicioasă merge și ceva dulce. Ce ați zice de o clătită dulce, tot cu fulgi de ovăz, dar fără zahăr?

Clătită fără zahăr pentru slăbit – rețetă

Ingrediente

• 4 ouă
• 1 măr
• 3-4 linguri de fulgi de ovăz
• 1 lingură de stafide
• ½ linguriță de scorțișoară
• 1 praf de sare
• opțional: 1 lingură de stevia

Mod de preparare

Spargeți ouăle într-un bol. Bateți-le cu telul bine, până se desfac complet.

Curățați mărul de coajă și tăiați-l cubulețe. Adăugați-le peste ouăle bătute. Puteți scorțișoara, stevia, sarea și stafidele.

Incorporați la final fulgii de ovăz. Compoziția trebuie să stea la odihnit câteva minute, cât să se umfle ovăzul.

Ungeți tigaia cu ulei sau unt. Turnați compoziția și puneți capacul. Gătiți-o 10 minute la foc mic. Se întoarce pe cealaltă parte la fel ca în prima rețetă. Se mai lasă încă 5 minute sau până se rumenește ușor.

O puteți servi ca desert sau ca gustare de prânz. Dacă nu este suficient de dulce, o puteți servi cu puțină miere pe deasupra sau alți îndulcitori.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu ovăz pentru slăbit:

Mic-dejun pentru slăbit cu ovăz și ton – 2 rețete simple
Tort dietetic cu blat din ovăz și cremă de iaurt (fără zahăr)
Chiftele de post la cuptor – cu morcov și ovăz
Brioșe cu ovăz și afine (fără zahăr)
Mâncărică de roșii cu ovăz – rețetă indiană pentru slăbit
Pâinici din ovăz și susan – fără gluten

Sursă articol: Rețete de Familie, Luați fulgi de ovăz și faceți o clătită pentru pierderea în greutate: https://www.youtube.com/watch?v=rHXrD-UuzcY&ab_channel=Familienrezepte

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.