Brioșe cu ovăz și afine (fără zahăr)
Aceste brioșe cu ovăz și afine pot fi o rețetă potrivită de mic-dejun, desert sau gustare între mese.
Se fac din ouă, iaurt, fulgi de ovăz măcinați și fructe. Conțin proteine, fibre și antioxidanți.
Datorită faptului că nu conțin zahăr, sunt un preparat dietetic, potrivit pentru cei care țin cură de slăbire. Inclusiv diabeticii le pot include în alimentația lor.
Dacă aveți intoleranță la gluten, cumpărați un ovăz bio, care nu a fost contaminat cu gluten. Acest detaliu este specificat de regulă pe etichetă.
Cuprins
Brioșe cu ovăz și afine (fără zahăr)
Ingrediente
• 2 ouă / 2 eggs
• 120 g de iaurt / 120 g yogurt
• 100 g de fulgi de ovăz / 100 g oat flakes
• 7 g de praf de copt / 7 g baking powder
• 50 ml de ulei / 50 ml oil
• 30 g de îndulcitor (stevia, eritritol) / 30 g sweeterner (stevia, erythritol)
• 1 măr / 1 apple
• 70 g de afine / 70 g blueberries
• 1 linguriță de vanilie / 1 teaspoon vanilla
• 1 vârf de cuțit de sare / a dash of salt
Mod de preparare
Puneți ouăle într-un bol. Adăugați îndulcitorul, vanilia și sarea. Bateți ingredientele cu un mixer electric până se fac spumă.
Adăugați iaurtul și uleiul. Mixați din nou până la incorporare.
Curățați mărul de coajă și tăiați-l cubulețe. Adăugați-l în compoziție împreună cu afinele.
Măcinați fulgii de ovăz. Incorporați făina obținută în compoziție odată cu praful de copt.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Transferați compoziția în formele de brioșe pe care le aveți. Umpleți-le până sus. Nu vor crește foarte mult.
Introduceți tava în cuptor pentru 20-25 de minute. Sunt gata când s-au rumenit deasupra bine.
Lăsați-le să se răcească înainte de la scoate din forme, pentru a nu se rupe.
Aceste brioșe cu ovăz și afine sunt moi, pufoase și pline de savoare datorită fructelor.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite de brioșe fără gluten și fără zahăr:
Brioșe fără gluten și fără zahăr – doar 3 ingrediente
Brioșe pentru slăbit, fără zahăr și făină
Brioșe pufoase cu ovăz și cocos – fără zahăr, făină sau ulei
Brioșe de post, din ovăz și banane – fără zahăr și făină
Sugar-free blueberries and oat muffins – recipe in english
Beat the eggs with the salt and the sweetener in a bowl. Use an electric mixer.
Add the yogurt, the oil and the vanilla extract. Mix to combine.
Peel and cut the apple in cubes. Add them into the mixture along with the washed blueberries.
Grind the oat flakes in a fine flour. Add it to the bowl with the baking powder.
Stir well to combine. Pour the batter into the muffin tray.
Bake the muffins at 180C for about 20-25 minutes.
They are ready when the turn brown on top.
Let them cool down before you take them out of the molds.
Sursă articol: Magda Cooks, Brioșe dietetice: https://www.youtube.com/watch?v=gXSftIu_9hE&ab_channel=MagdaCooks