Biscuiți fragezi, cu banane și fulgi de cocos
Biscuiții cu banane și fulgi de cocos sunt deosebit de dulci, aromați și gustoși.
Bananele le dau dulceață, frăgezime, dar și o aromă distinctă. Nici nu este nevoie să folosiți vanilie, rom sau alt tip de extract sau esență.
Biscuiții aduc puțin la gust cu turta dulce, dar sunt chiar mai reușiți.
Fulgii de cocos contribuie de asemenea la textura lor fragedă. Totodată, le dau mai multă consistență.
Îi puteți înlocui dacă vreți cu fulgi de ovăz sau diferite tipuri de nuci, mărunțite.
Autoarea rețetei a folosit o cantitate dublă de zahăr, dar este prea mult.
Compoziția este deja foarte dulce de la banane. Dacă puneți 200 g de zahăr, biscuiții vor ieși prea dulci. Încercați să înjumătățiți cantitatea.
Cuprins
Biscuiți cu banane și fulgi de cocos – rețetă
Nr. de porții: 2 tăvi
Durată totală de preparare: 45 de minute
Ingrediente
• 2 banane mari
• 2 linguri de suc de lămâie
• 100 g de zahăr
• 125 ml de ulei
• 300 g de făină albă
• 80 g de fulgi de cocos
• 1 pliculeț de praf de copt
• ½ linguriță de sare
• 1 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare
Decojiți bananele. Acestea trebuie să fie coapte, dar nu negre sau prea moi.
Tăiați-le bucăți și puneți-le într-un bol. Pasați-le cu blenderul vertical până se fac piure.
Peste ele adăugați sucul proaspăt stors de la lămâie.
Puneți apoi zahărul și uleiul și amestecați bine.
Incorporați făina, praful de copt, sarea și nuca de cocos.
Compoziția finală va fi groasă, dar destul de lipicioasă.
Pentru a putea modela biscuiții trebuie să vă umeziți palmele în apă sau ulei.
Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Dacă aveți două tăvi, tapetați-le de la început pe amândouă, pentru a le avea pregătite.
Luați câte ½ lingură din compoziție și modelați-o în palme, sub formă de bilă.
Procedați astfel până terminați tot aluatul. Așezați biscuiții la o distanță considerabilă unul de altul deoarece au tendința să se umfle.
Puteți presăra peste ei fulgi de cocos. Vor căpăta o textură mai crocantă.
Un alt sfat important pe care îl dă autoarea rețetei este să coaceți biscuiții pe raftul cel mai de sus al cuptorului.
Biscuiții cu banane și cocos au tendința să se rumenească repede pe talpă. Dacă îi puneți jos sau la mijloc, se vor înnegri pe fund iar deasupra vor rămâne albicioși.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. În 20-30 de minute sunt gata.
Atenție mare să nu-i ardeți.
Partea rumenită de desubt este dulce și delicioasă.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete inedite de biscuiți:
Biscuiți din ovăz și cocos – fără zahăr, făină și ulei (doar 3 ingrediente)
Fursecuri cu fulgi de cocos și ovăz (de post) – super-rapide!
Fursecuri din ovăz și scorțișoară (fără zahăr, făină sau ulei)
Sursă rețetă: LaLena, Biscuiți cu banane și cocos, de post: https://www.lalena.ro/reteta/1339/Biscuiti-cu-banane-si-cocos-de-post/