SFECLĂ umplută cu HRIȘCĂ și NUCI – rețetă de post

Acest preparat pare sofisticat și greu de conceput, însă veți vedea cât de simplă este rețeta. Combinația dintre sfeclă roșie, hrișcă și nucă pare inspirată din bucătăria rusească.

Acest fel de mâncare se pretează foarte bine la un regim de viață sănătos, la un regim alimentar vegetarian, de post sau hipocaloric.

Sfecla umpluta cu hrisca si nuci

______________________

Sfeclă umplută cu hrișcă și nuci – rețetă

Ingrediente

• 6 sfecle mici
• 1 cană de hrișcă fiartă
• ½ cană de miez de nucă
• 1 căpățână de usturoi
• 1 lingură de pastă/sos de ardei roșu, crud sau copt (sau 1 lingură de boia dulce)
• 1 legătură de pătrunjel
• 1 lingură de ulei
• sare, după gust

Despre beneficiile conumului de hrișcă puteți citi în acest articol: HRIȘCA este unul din puținele alimente care conține SELENIU și nu necesită preparare termică

Preparare

Spălați bine sfeclele și fierbeți-le în coajă, într-o cratiță cu apă cât să le acopere. Sunt gata atunci când furculița pătrunde ușor în ele.

După ce s-au răcorit, se curăță de coajă, se taie partea de deasupra și de dedesubt (ca niște capace). Se scoate interiorul cu o linguriță. Se scobesc cu grijă, pentru ca baza să rămâne suficient de groasă pentru a avea stabilitate pe farfurie.

Fierbeți hrișca în apă simplă, sau într-o apă în care ați fiert legume pentru supă (ceapă, morcov, cartof, țelină, rădăcini de păstârnac și pătrunjel etc).

Pentru fierbere, proporțiile sunt: 1 parte hrișcă uscată și 2 părți și jumătate de lichid.

Puneți usturoiul la călit cu uleiul. Adăugați pasta de ardei sau boiaua dulce și căliți puțin. Adăugați hrișca fiartă și nuca tocată mărunt (o puteți coace puțin înainte dacă vreți). La final, incorporați pătrunjelul tocat mărunt.

Dacă nu vreți să prăjiți uleiul, puteți căli hrișca împreună cu ingredientele enumerate, iar la final să adăugați uleiul.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids= ‘7546, 5556, 4972, 4791′ button=’Cumpără aici’]

Așezați fiecare sfeclă scobită pe un platou. Umpleți-le pe rând cu compoziția de hrișcă și nucă și decorați la final cu pătrunjel verde. Puteți unge sfeclele cu o pensulă înmuiată în ulei, pentru a le da un luciu frumos.

Pot fi servite ca atare, cu murături, cu o salată de verdețuri sau legume, cu sosuri sau smântână vegetală.

Sursă: Alimentația Optimă, Sfeclă Roșie Umplută Cu Hrișcă, Nuci Și Usturoi

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.