Prăjitură de ciocolată de post, fără zahăr și gluten – pentru o singură porție, gata în 2 minute!
Oricând aveți apetit pentru ceva bun, puteți face o mini-prăjiturică în casă. Rețeta de mai jos este fabuloasă!
Este o prăjitură de ciocolată de post, fără ouă sau lactate de vacă. Nu conține nici zahăr rafinat sau făină de grâu.
O recomand îndeosebi celor care au intoleranță la gluten. Este gata în 2 minute și are un gust delicios!
Înlocuiți siropul cu extract de stevia sau cu eritritol dacă aveți diabet sau țineți cură de slăbire.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjitură fără zahăr și gluten, pe care vă recomand să le încercați:
Prăjitură de post din hrișcă și apă minerală, fără zahăr
Prăjitură din banane, cacao și cocos – fără zahăr, gluten, ouă sau lactoză
Prăjitură cu fulgi de ovăz și ciocolată la rece – (fără zahăr, lactoză, gluten)
Prăjitură fragedă cu ovăz – fără zahăr, făină, ouă sau lactate
Prăjitură de post fără zahăr și gluten
Ingrediente
- 40 g de făină de hrișcă
- 30 g de făină de migdale (sau alte nuci)
- 10 g de pudră de cacao (sau roșcove)
- 70 ml de apă minerală (sau lapte vegetal)
- 25 g de ulei
- 30 g de sirop de arțar / agave / stevia
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 praf de sare
- chipsuri de ciocolată (opțional)
Mod preparare rețetă
- Cerneți făina de hrișcă, praful de copt și pudra de cacao printr-o sită într-un bol.
- Adăugați făina de migdale și sarea. Amestecați bine cu un tel.
- Adăugați ingredientele lichide: apa minerală, uleiul și îndulcitorul.
- Amestecați ușor cu o lingură de lemn, până la deplina omogenizare a ingredientelor. Compoziția este grosuță.
- Se incorporează la final chipsurile de ciocolată, dacă folosiți.
- Transferați aluatul într-un vas mic termorezistent, tapetat cu hârtie de copt sau unsă bine cu ulei. Puteți utiliza un bol de ceramică (gen Ramekin) sau de sticlă groasă sau chiar o cană.
- Nivelați deasupra și introduceți vasul în cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute, dar depinde de puterea cuptorului vostru. La 600 W, prăjitura se coace în 2 minute.
- Stați cu ochii pe ea. Dacă o lăsați prea mult va ieși prea uscată.
- După ce o scoateți din cuptor, lăsați-o să se răcorească, apoi o puteți servi direct din bol, cu lingurița. Sau o puteți răsturna pe o farfurie, după ce ați trecut cu cuțitul pe margini pentru a o desprinde.