Prăjitură de ciocolată de post, fără zahăr și gluten – pentru o singură porție, gata în 2 minute!

Oricând aveți apetit pentru ceva bun, puteți face o mini-prăjiturică în casă. Rețeta de mai jos este fabuloasă!

Este o prăjitură de ciocolată de post, fără ouă sau lactate de vacă. Nu conține nici zahăr rafinat sau făină de grâu.

Prajitura la cana

Imagine sugestivă: Prajitura la cana: Didit Putra

O recomand îndeosebi celor care au intoleranță la gluten. Este gata în 2 minute și are un gust delicios!

Înlocuiți siropul cu extract de stevia sau cu eritritol dacă aveți diabet sau țineți cură de slăbire.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjitură fără zahăr și gluten, pe care vă recomand să le încercați: 

Prăjitură de post din hrișcă și apă minerală, fără zahăr
Prăjitură din banane, cacao și cocos – fără zahăr, gluten, ouă sau lactoză
Prăjitură cu fulgi de ovăz și ciocolată la rece – (fără zahăr, lactoză, gluten)
Prăjitură fragedă cu ovăz – fără zahăr, făină, ouă sau lactate

Prajitura la cana

Prăjitură de post fără zahăr și gluten

Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 40 g de făină de hrișcă
  • 30 g de făină de migdale (sau alte nuci)
  • 10 g de pudră de cacao (sau roșcove)
  • 70 ml de apă minerală (sau lapte vegetal)
  • 25 g de ulei
  • 30 g de sirop de arțar / agave / stevia
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • chipsuri de ciocolată (opțional)

Mod preparare rețetă
 

  • Cerneți făina de hrișcă, praful de copt și pudra de cacao printr-o sită într-un bol.
  • Adăugați făina de migdale și sarea. Amestecați bine cu un tel.
  • Adăugați ingredientele lichide: apa minerală, uleiul și îndulcitorul.
  • Amestecați ușor cu o lingură de lemn, până la deplina omogenizare a ingredientelor. Compoziția este grosuță.
  • Se incorporează la final chipsurile de ciocolată, dacă folosiți.
  • Transferați aluatul într-un vas mic termorezistent, tapetat cu hârtie de copt sau unsă bine cu ulei. Puteți utiliza un bol de ceramică (gen Ramekin) sau de sticlă groasă sau chiar o cană.
  • Nivelați deasupra și introduceți vasul în cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute, dar depinde de puterea cuptorului vostru. La 600 W, prăjitura se coace în 2 minute.
  • Stați cu ochii pe ea. Dacă o lăsați prea mult va ieși prea uscată.
  • După ce o scoateți din cuptor, lăsați-o să se răcorească, apoi o puteți servi direct din bol, cu lingurița. Sau o puteți răsturna pe o farfurie, după ce ați trecut cu cuțitul pe margini pentru a o desprinde.

Notă

Sursă rețetă: Healthy Vegan Kitchen, Vegan chocolate mug cake in 2 minutes: https://www.youtube.com/watch?v=l2FQTWANhJg&list=PLFSBfhpninhEMrLRlpWPOgAhtd4X9wyZq&ab_channel=HealthyVeganKitchen

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.