Prăjitură de post din hrișcă și apă minerală, fără zahăr

Dacă vreți un desert rapid și totodată sănătos, încercați această prăjitură de post din hrișcă, fără zahăr rafinat. 

Rețeta este foarte simplă și ușor de făcut. Dacă nu vă încântă ideea de a o coace la microunde, puteți folosi cuptorul aragazului. 

Prajitura de post din hrisca si apa minerala - fara zahar

Prajitura de post din hrisca si apa minerala – fara zahar

Această mini-prăjiturică din hrișcă este pentru o singură porție. Dacă vreți o prăjitură mai mare, dublați / triplați cantitățile, păstrând proporțiile indicate pentru fiecare ingredient.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pe bază de hrișcă pe care vă recomand să le încercați:

Prăjitură de post pufoasă, cu hrișcă și portocale – fără zahăr
Grisine din hrișcă și semințe – fără făină, ouă, lactoză
Biscuiți din făină de hrișcă și cacao (fără gluten)
Budincă de hrișcă, fără zahăr, gluten, lactate – mai sănătoasă decât terciul de ovăz
Pâine de hrișcă și năut, bogată în fibre și proteine – fără gluten, fără ulei

Prajitura din hrisca

Prajitura din hrisca

Prajitura din hrisca fara zahar

Prajitura din hrisca fara zahar

Prajitura din faina de hrisca fara zahar

Prajitura din faina de hrisca fara zahar

Prajitura din faina de hrisca

Prajitura din faina de hrisca

Prajitura din hrisca de post

Prajitura din hrisca de post

Prajitura din hrisca de post

Prajitura din hrisca de post

Prăjitură de post din hrișcă, fără zahăr

Categorie Dessert
Servings 1

Ingrediente
  

  • 4 linguri de apă minerală
  • 1 linguriță de ulei
  • 60 g de făină de hrișcă
  • 1 linguriță de tahini
  • 5 picături de extract de stevie
  • 1 linguriță de praf de copt
  • esență de rom
  • 1 lingură de stafide sau chipsuri de ciocolată neagră

Mod preparare rețetă
 

  • Eu am pregătit compoziția în vasul în care am copt prăjitura, anume un bol de ceramică (Ramekin). Voi puteți folosi orice vas termorezistent, de dimensiuni mici. Am pus hârtie de copt în el.
  • Puneți făina de hrișcă și praful de copt în vas. Amestecați cu un tel mic pentru omogenizare.
  • Adăugați apoi ingredientele lichide: apa minerală, uleiul, stevia și esența în vas. Amestecați bine.
  • La final incorporați stafidele sau bucățile de ciocolată. Compoziția rezultată este ca o cremă groasă.
  • Nivelați la suprafață și dați vasul în cuptorul cu microunde pentru 50 de secunde. Nu depășiți această durată. În caz contrar, blatul se va usca prea tare. Verificați prăjitura după 30-40 de secunde. Prăjitura trebuie să fie coaptă, dar moale și pufoasă.
  • Se lasă puțin la răcorit, apoi se scoate din formă. Se poate servi ca atare, sau cu un topping precum sos de ciocolată, fructe, miere, sirop de arțar etc.

Notă

Tahini poate fi înlocuit aici cu unt de arahide, unt de migdale sau unt de nuci. Puteți renunța chiar și la ulei.
În compoziție se poate adăuga și puțină pudră de cacao sau roșcove - caz în care va trebui să creșteți cantitatea de îndulcitor. 
Sursă rețetă: Lu.singluten, Mugcake de crema de almendras con sabor a turron: https://www.instagram.com/p/CW07XaqKHVH/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.