Scorțișoara Slăbește – Doză Zilnică și Explicații Științifice

Scorțișoara este un condiment intens aromat, cu efecte de încălzire puternice și cu multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru controlul greutății. Studiile au arătat că o jumătate de linguriță de scorțișoară și o linguriță de miere adăugate la o cană de apă caldă (consumată dimineața și la prânz) poate ajuta la pierderea în greutate, sporirea energiei și combaterea diabetului și bolilor de inimă.

Scorțișoara Slăbește – Doze și Explicații Științifice

Scorțișoara Slăbește – Doze și Explicații Științifice

În scop terapeutic, folosiți scorțișoara de Ceylon, nu cea de cassya, sau chinezească.

Cum te ajută scorțișoara să slăbești

Scorțișoara combate sindromul metabolic

Cele mai multe cercetări privind utilizarea scorțișoarei pentru pierderea în greutate se referă gestionarea nivelului de zahăr din sânge, insulinei, trigliceridelor și colesterolului. În mult cazuri, cauza obezității poate fi căutată în rezistența la insulină. Rezistența la insulină apare atunci când organismul devine rezistent la efectele insulinei. Când consumăm o masă bogată în carbohidrați, enzimele digestive îi transformă pe aceștia în zaharuri simple, cum este glucoza.

Insulina este un hormon de stocare a grăsimii foarte puternic. În prezența sa, corpul vrea să stocheze grăsimea mai degrabă decât să o ardă și să o transforme în energie. Aceste proces mai este cunoscut sub numele de sindrom metabolic. Autorii studiilor au ajuns la concluzia că extractul de scorțișoară ar putea fi folosit ca un agent nutraceutic potențial pentru tratarea hiperglicemiei după masă.

Scorțișoara produce o reacție chimică

Când consumăm scorțișoară, în organism are loc o reacție chimică, ce provine din digerarea acestui condiment. Această reacție accelerează metabolismul, în scopul de a compensa căldura suplimentară adusă în corp prin ingerarea scorțișoarei. Iar creșterea ratei metabolice ajută la arderea caloriilor mai repede și la eliminarea excesului de kilograme.

Scorțișoara scade nivelul zahărului din sânge și îmbunătățește efectele insulinei

Nivelului zahărului din sânge este marcat în mod constant de alimentele pe care le consumăm. Știind acest lucru, ne va fi mult mai ușor să alegem o dietă potrivită pentru starea de sănătate a organismului și greutatea corporală. Menținerea nivelului de zahar din sânge sub control este un element esențial pentru efortul de a slăbi, iar scorțișoara a dovedit efecte de scădere a glicemiei uimitoare.

Studii recente efectuate în 2012 au concluzionat faptul că scorțișoara are un efect potențial benefic asupra indicelui glicemic. O capsulă de 500 mg de scorțișoară, luată de 2 ori pe zi timp de 3 luni a îmbunătățit nivelul de hemoglobină A1C – o reflectare a nivelului mediu de zahăr din sânge în ultimele 2-3 luni la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Deși este nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma aceste constatări, teoriile prezente susțin consumul de scorțișoară ca un mod eficient de a îmbunătăți acțiunea și efectele insulinei, precum și lipidele la cei cu diabet zaharat de tip 2.

>> Citește mai multe în articolul despre efectele miraculoase ale scorțișoarei asupra diabetului zaharat.

Scorțișoara scade colesterolul

Adaugă 1/4 linguriță de scorțișoară în cantitatea de cafea măcinată folosită pentru ceașca de cafea zilnică. Un studiu efectuat în Pakistan a descoperit că 6 grame de scorțișoară pe zi (aproximativ o jumătate de lingură) a redus colesterolul LDL (rău) la persoanele cu diabet zaharat 2 în proporție de 30%, și nivelul colesterolului total cu 26%.

Cum să consumi scorțișoară zilnic

Cu un pic de creativitate, există multe modalități să adaugi acest condiment miraculos în preparatele zilnice. Scorțișoara poate fi presărată pe cereale la micul dejun, pe fructe (mere sau pere), în iaurt, cafea sau ceai, în aluaturi sau orice alte mâncăruri.

Nu contează foarte mult felul în care mănânci scorțișoara, atât timp cât consumul este unul regulat, zilnic. Pentru a beneficia însă din plin de efectele terapeutice ale acesteia, se poate încerca un tratament zilnic cu scorțișoară și miere de albine. Se ia un vârf de cuțit de pudră de scorțișoară cu 1-2 lingurițe de miere.

Scorțișoara – Contraindicații, precauții

Suplimentele cu scorțișoară intră la categoria produse alimentare, și nu la medicamente. De aceea scorțișoara poate fi consumată cu încredere, inclusiv de cei cu diabet zaharat.

Atenție! Persoanele cu leziuni hepatice nu trebuie să consume scorțișoară în cantități mari.

Întrucât scorțișoara poate reduce nivelul de zahăr din sânge, se cere prudență atunci când se persoana în cauză urmează un tratament cu alte suplimente care scad nivelul de zahăr:

– Acid alfa lipoic
– Crom
– Gheara diavolului
– Schinduf
– Usturoi
– Castan sălbatic
– Panax
– Ginseng siberian
– Psyllium

Același lucru este valabil și în cazul medicamentelor pentru diabet zaharat. Se recomandă consultul medicului personal.

Nu consumați scorțișoară în doze mari, și nu înghițiți pulberea ca atare, ci doar diluată sau amestecată cu alimente. Scorțișoara nu este indicată pe perioada sarcinii, copiilor sub 2 ani, și nici persoanelor alergice sau cu intoleranță la condimente.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


9 comentarii

  1. Este o minciuna Nu am slabit un gram Cit despre celelalte beneficii ,nu ma pronunt.

  2. miere in apa fierbinte???NICIODATA…

  3. Nu are nici un efect….nu am slabit….de celelalte beneficii nu ma pronunt

  4. Am crezut ca mor de durere de stomac o reactie ciudata..

  5. Da, este foarte adevarat eu o folosesc de doua saptamani si da randament …

  6. De 3 ori pe zi cu o ora inaintea meselor principale…

  7. in legatura cu slabitul eu nu am vazut nici un efect , de restul nu ma pot pronunta

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.