Două mirodenii dulci pe care să le pui în cafea în locul zahărului

Cafeaua neagră, sau cafeaua fără zahăr este permisă în diverse diete, inclusiv în dieta diabeticilor, în posturile intermitente și în curele de slăbire.

Excluderea zahărului face din cafea o băutură sănătoasă, care nu afectează nici glicemia, nici greutatea corpului.

Cafea fara zahar cu scortisoara si anason

Cafea fara zahar cu scortisoara si anason: Azerbaijan stockers

Cum să bei cafea fără zahăr 

Unii folosesc anumiți îndulcitori pentru a da cafelei negre un gust mai dulce. Însă nu toți sunt sănătoși, gustoși sau accesibili ca preț.

Eu vă propun o metodă mai simplă de a înlocui zahărul în cafea. Este vorba despre utilizarea unor mirodenii cu un gust dulce natural.

Două mirodenii dulci care pot înlocui zahărul în cafea

Am început cu scorțișoara, care deja îi dădea cafelei mele o aromă dulceagă. Apoi am descoperit o altă plantă aromatică deosebită, care mi-a făcut cafeaua și mai dulce. Această plantă este anasonul.

Am găsit în Ldl un borcănel cu pudră de anason stelat și l-am cumpărat pentru prăjituri și deserturi. M-am gândit să adaug puțin și în cafea și am rămas impresionată de gustul plăcut.

Cafea cu mirodenii

Cafea cu mirodenii: Freepik.com

Anasonul are o aromă dulce și parfumată.

Puterea sa de îndulcire este destul de mare, încât reușește să transforme cafeaua dintr-o băutură amară într-una mai ușor de băut.

Nu trebuie să puneți prea mult, deoarece cafeaua nu va mai avea gust de cafea, ci de anason.

Încercați și vedeți dacă vă place! Cu pudră de scorțișoară și anason se pot îndulci și alte băuturi, precum ceaiuri, lapte sau vin fiert.

Se pot pune și în aluaturi, creme sau diverse preparate, cu același scop de îndulcire.

Scorțișoara și anasonul – benefice sănătății

Pe lângă dulceața lor naturală, aceste mirodenii au și beneficii. Scorțișoara este chiar indicată în dieta diabeticilor și a celor care vor să slăbească, întrucât scade glicemia și taie pofta de dulciuri.

Scorțișoara și anasonul au proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și antimicrobiene.

Sunt utile în răceală și gripă, datorită efectelor lor expectorante și antitusive.

Aceste plante aromatice au activitate antibacteriană și antivirală. Susțin funcția sistemului imunitar.

Funcționează ca tonice digestive. Compușii lor ajută la reducerea balonării și a indigestiei. Contribuie de asemenea la reglarea hormonală.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă, pe care vă recomand să le citiți:

5 secrete, trucuri și sfaturi pe care nu le știai despre cafea!
Spumă de cafea fără zahăr și lactoză – desert excelent pentru slăbit!
Cremă de ciocolată cu cafea – fără zahăr, fără făină, ouă sau lactate
Pune 1 linguriță de cafea în șampon și vei vedea rezultatele!

Sursă articol: Monk’s Chai, Surprising benefits of star anise you shoul know: https://monkschai.com/blogs/news/star-anise-benefit

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.