Cremă de ciocolată cu cafea – fără zahăr, fără făină, ouă sau lactate
Aceasta este probabil cea mai simplă rețetă de cremă de ciocolată pe care o veți face vreodată!
Este atât de bună și suavă încât o puteți consuma cu lingurița. Nu vă temeți, nu îngrașă foarte tare deoarece are puține calorii și carbohidrați!
Cuprins
Cremă de ciocolată fără zahăr, ouă, lactate sau făină
Crema de ciocolată după rețeta de mai jos se face doar din 2 ingrediente. Culmea, nici unul din ele nu este lapte, ouă sau făină.
Crema nu conține nici măcar zahăr. Greu de crezut, dar adevărat. Noi am adăugat și 1 linguriță de cafea pentru a-i da o aromă mai deosebită.
De fapt, crema poate fi personalizată după placul fiecăruia, cu diferite arome sau ingrediente adiționale. De exemplu, puteți pune în ea rom, scorțișoară sau chiar bucăți de fructe precum stafide, merișoare, alune sau nuci.
Curioși care sunt cele două ingrediente? Unul din ele este cacaua, iar celălalt este laptele de cocos la conservă metalică. Din această conservă se folosește partea groasă de deasupra, care arată ca o cremă.
Este fină, pufoasă și grasă, perfectă pentru creme. Puteți umple cu ea diferite torturi sau prăjituri cu foi.
O puteți unge pe clătite, pe pâine prăjită, crackers sau felii de fructe proaspete (rondele de măr sau pară, fâșii de banană, felii de căpșuni etc.). Haideți să vedem cum se prepară.
Cremă de ciocolată cu cafea – rețetă
Ingrediente
- 200 g de lapte de cocos (partea groasă de deasupra)
- 3 lingurițe de pudră de cacao
- 1 linguriță de cafea măcinată
Mod de preparare
Scoateți crema de deasupra din cutia de lapte de cocos. Puneți-o într-un bol și adăugați pudra de cacao și cafeaua instant.
Amestecați bine cu un tel mic sau cu o linguriță, până când ingredientele uscate se incorporează și rezultă o cremă fină, fără cocoloașe. Crema este gata! O puteți servi imediat.
Moduri de consum și utilizare
Dacă vreți să o utilizați la torturi sau prăjituri, ca umplutură sau ca decor, dați-o în frigider. Lăsați-o să stea la rece minim o oră. Veți vedea că se va întări și va deveni și mai groasă și stabilă.
Preparatele din cocos au proprietatea de a se solidifica atunci când stau la rece. La temperatura camerei devin lichide. Așa este și cu uleiul de cocos.
Note și sugestii
Dacă nu aveți voie de cafea, puteți utiliza cafea de cicoare sau ceva de tip Inka sau Orzo.
Această cremă poate fi ideală pentru copii dacă faceți câteva modificări. În primul rând, trebuie să excludeți cafeaua complet.
În al doilea rând, puteți înlocui pudra de cacao cu pudră de roșcove (carob), întrucât aceasta din urmă nu are cofeină și nu dă agitație.
O puteți folosi la prepararea de biscuiți-sandvici, la clătite sau le-o puteți servi pe felii de mere sau alte fructe. Un dulce sănătos și 100% natural!
Informații nutriționale:
200 g de lapte de cocos din conservă conține:
- 201 kilocalorii
- 20,1 g de grăsimi totale
- 17,6 g de grăsimi saturate
- 2,2 g de glucide (zaharuri naturale)
- 2,3 g de proteine
- 0,03 g de sare
Informațiile nutriționale pentru celelalte 2 ingrediente depind de mărcile pe care le folosiți. Pudra de cacao poate să aibă procente diferite de grăsimi, iar cafeaua procente diferite de calorii.
Rețete similare
Vă recomandăm și alte rețete de cremă de ciocolată fără zahăr:
Cremă de ciocolată din avocado, cacao și nucă
Cremă tartinabilă de ciocolată – alternativa sănătoasă la Nutella
Cremă de ciocolată pe bază de avocado – sănătoasă pentru inimă
Tartă cu cremă de ciocolată, fără zahăr, făină sau ulei – avantajoasă pentru cura de slăbire