CREMĂ de CIOCOLATĂ din AVOCADO, CACAO și NUCĂ

De când au apărut deserturile raw-vegane, tot mai multe familii renunță la rețetele tradiționale și optează pentru dulciurile simple, naturale și sănătoase.

Această tendință raw-vegan vine ca un răspuns la îndemnul nutriționiștilor de a consuma cât mai multe alimente vegetale. Ce poate fi mai sănătos decât un desert preparat din fructe, fără pic de zahăr, făină, lactate sau ouă?

Cremă de ciocolată din avocado

Astfel de preparate sunt cu atât mai atractive cu cât nu necesită gătire la aragaz. Totul se face „la rece”, din ingrediente proaspete.

Așa este și desertul pe care vi-l prezentăm în acest articol. Contrar așteptărilor, această cremă de ciocolată nu conține lapte, nici măcar zahărMai mult, are un ingredient-surpriză care îi dă o consistență fină, și totodată un aport valoros de nutrienți: avocado.

____________________________________________________________________________________________________________

Cremă de ciocolată raw-vegan – rețetă

Ingrediente

• 2 avocado
• 3 linguri de miere
• 2 lingurițe de cacao (sau roșcove)
• 2 linguri de ulei de cocos
• 2-3 linguri de nucă zdrobită
• arome opționale: vanilie, semințe de cardamom, scorțișoară, esență de portocală, lămâie, mentă etc.

Preparare

Tăiați cele două fructe de avocado în două. Scoateți sâmburele, apoi extrageți pulpa din coajă cu ajutorul unei linguri.

Puneți bucățile de avocado într-un robot de bucătărie cu lama S, sau într-un blender. Adăugați pudra de cacao, uleiul de cocos topit, mierea de albine și aromele.

Mixați câteva secunde, până ce avocado se transformă într-o pastă fină. Trebuie să obțineți o compoziție cremoasă și omogenă.

Transferați crema de avocado într-un pahar sau într-un bol și presărați deasupra nuca zdrobită cu un cuțit (mai fin sau mai grosier).

Dacă nu aveți nuci, puteți folosi fulgi de nucă de cocos pentru decor.

Introduceți crema la frigider și lăsați-o să stea cel puțin jumătate de oră. Uleiul de cocos are proprietatea de a se solidifica la temperaturi mici, ceea ce înseamnă că și crema aceasta se va închega mai bine.

____________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Edith’s Kitchen, Cremă de ciocolată raw: https://www.edithskitchen.ro/crema-de-ciocolata-raw/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.