Tartă cu cremă de ciocolată, fără zahăr, făină sau ulei – avantajoasă pentru cura de slăbire
Dacă sunteți în căutarea unei rețete de tartă cu cremă de ciocolată, ați ajuns în locul potrivit.
Mai jos veți găsi o rețetă cu totul inedită.
Este 100% vegană sau de post. Nu conține ouă, lapte sau făină. Nu are nici zahăr, nici ulei – ceea ce o face realmente un desert avantajos pentru multă lume.
O altă calitate a acestei tarte este că se prepară la rece. Nici blatul, nici crema de ciocolată nu necesită coacere în cuptor.
Este, așadar, un desert raw-vegan.
Crema de ciocolată se face dintr-un ingredient surpriză.
TARTĂ CU CREMĂ DE CIOCOLATĂ – REȚETĂ
INGREDIENTE BLAT:
• 1/2 cană de arahide
• 1/2 de nuci
• 1/2 de migdale
• 6 linguri de lapte vegetal sau apă
INGREDIENTE CREMĂ:
• 16-18 de curmale
• 2 căni de năut fiert
• 3 linguri cu vârf de cacao
• 2 lingurițe de esență de vanilie
• 1 linguriță de scorțișoară
MOD DE PREPARARE
Puneți toate tipurile de nuci în vasul robotului cu lama S.
Mixați până când fructele se macină bine și se transformă într-o făină.
Turnați făina într-un bol. Adăugați laptele vegetal sau apa și amestecați cu lingura, apoi cu mâna.
Ajustați cantitatea de lichid dacă este nevoie, astfel încât să obțineți o comasă fermă compactă.
Dați-i o formă rotundă cu mâinile. Așezați-o într-o tavă de tartă sau altă formă rotundă.
Ungeți tava în prealabil cu ulei, inclusiv pe pereți.
Presați și întindeți masa de aluat cu degetele. Îmbrăcați și pereții cu aluat. Pentru a obține un strat compact și uniform, presați aluatul cu dosul unei linguri.
Acesta este blatul pentru tartă. Este perfect comestibil ca atare, nu trebuie copt în cuptor.
Dați blatul deoparte și faceți crema.
Puneți curmalele (fără sâmburi) într-un bol. Turnați peste ele apă fierbinte și lăsați-le la înmuiat 20 de minute.
Hidratarea lor este foarte importantă, deoarece va ajuta la procesarea lor în blender.
Puneți năutul fiert în vasul blenderului. Adăugați pudra de cacao și amestecați puțin cu lingura.
Adăugați apoi curmalele scurse de apă, esența de vanilie și scorțișoara.
Puneți capacul și mixați până când ingredientele se mărunțesc complet și se fac pastă.
Poate fi nevoie să opriți blenderul de mai multe ori și să amestecați în el.
În cazul în care robotul nu poate măcina ingredientele din cauză că sunt prea uscate, adăugați puțin lapte vegetal sau apă, cât să meargă robotul.
Crema rezultată trebuie să fie groasă, bogată, fără să curgă.
Transferați-o în tavă, peste blat.
Întindeți-o cu o lingură, apoi nivelați cu o paletă, pentru a obține un strat uniform.
O puteți decora cu nucă măcinată, fulgi de cocos, ciocolată rasă, chipsuri de ciocolată, felii de banane, afine sau alte fructe preferate.
Lăsați-o să stea la frigider câteva ore, pentru a se întări mai mult.
Se taie foarte bine, chiar dacă nu este deloc coaptă.
REȚETE SIMILARE
Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete de tartă de ciocolată, una mai interesată ca alta:
Tartă cu cremă de avocado, fără zahăr și făină
Cea mai simplă tartă de ciocolată, fără coacere în cuptor
Tartă de ciocolată cu avocado fără coacere (rețetă video)
NOTE ȘI SUGESTII
Pentru blat puteți folosi un singur tip de nuci, nu trei cum ați văzut în lista de ingrediente.
De asemenea, curmalele pot fi înlocuite cu stafide, prune uscate, caise uscate, merișoare uscate sau alte fructe deshidratate care vă plac sau le aveți la îndemână.
Sursă articol: Recetas de Gri, Tarta de chocolate sin azucar sin gluten sin lactosa, vegana saludable: https://www.youtube.com/watch?v=s3sruTEQaLc&ab_channel=RecetasdeGri