Spumă de cafea fără zahăr și lactoză – desert excelent pentru slăbit!

Cafeaua ajută digestia, stimulează arderea grăsimilor și este o sursă bogată de antioxidanți.

Consumată cu moderație și la momentul potrivit, nu ne aduce decât beneficii.

Spuma de cafea fara zahar si lactoza - desert excelent pentru slabit

Imagine sugestiva: Spuma de cafea fara zahar si lactoza – desert excelent pentru slabit: Freepik.com

Iubitorii de cafea o consumă nu doar ca băutură, ci și în alte moduri. Unii au descoperit diverse moduri de a o incorpora în rețete.

Un exemplu reușit este această spumă de cafea fără zahăr. Ce poate fi mai reconfortant pentru cineva care ține dietă decât o cremă pufoasă din cafea care nu îngrașă?

Zahărul este înlocuit în această rețetă cu ertiritrol – un îndulcitor care are zero calorii și nu crește glicemia. Îl folosesc deopotrivă diabeticii, cei care urmează dieta keto sau o dietă de slăbit.

 Cumpără eritritol la ofertă

Eritritol oferta

Eritritol oferta

Însăși autoarea rețetei mărturisește că de când a exclus zahărul din dietă a slăbit considerabil. A reușit să dea jos 14 kg în 4 luni, doar prin evitarea zahărului și reducerea aportului de carbohidrați și grăsimi.

Această spumă de cafea nu conține lapte sau smântână, putând fi consumată și de cei care au intoleranță la lactoză.

Spumă de cafea fără zahăr și lactoză – rețetă

Ingrediente

Mod de preparare

Apa folosită la această rețetă trebuie să fie foarte rece. Recomandarea este să o puneți în congelator cu 10-15 minute înainte a începe prepararea spumei de cafea.

Turnați apa rece ca gheața într-un bol. Adăugați granulele de cafea și eritritolul. Amestecați cu telul circa 30 de secunde, apoi introduceți mixerul.

Cumpără cartea

100 retete diabet

100 retete diabet

Bateți compoziția până se îngroașă și se transformă într-o spumă lucioasă, aerată, deschisă la culoare. Durează câteva minute să obțineți această spumă de cafea, așa că aveți răbdare. Spuma trebuie să fie suficient de tare încât să nu cadă de pe lingură.

Note și sugestii

Dacă adăugați și un praf de sare, spuma de cafea va avea un gust și mai intens! Se pot adăuga și unele arome suplimentare, precum vanilie, rom, scorțișoară, cardamom, cuișoare măcinate etc.

Această spumă de cafea fără zahăr poate fi servită așa cum este. Tratați-o ca pe un desert ușor, care vă va satisface nevoia de dulce. Consumați-o în cursul dimineții sau până la ora 13:00 cel mult, deoarece are efect energizant.

Este potrivită și ca topping pentru ceașca obișnuită de cafea. Dacă vreți să obțineți un frappe dietetic acasă, umpleți un pahar cu cuburi de gheață. Turnați cafea preparată și decorați cu 2 linguri de spumă de cafea.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu cafea pe care le puteți încerca:

Spumă de cafea din 3 ingrediente: apă, zahăr și cafea
Dulceața de cafea – o tratație care înveselește inima (rețetă simplă)
Budincă de cafea – în varianta de post
Pasta de miere cu cafea – mai eficientă în tusea post-infecțioasă decât medicamentele

Surse articol:

1. Healthymumway, 3 ingredients coffee mousse with no cream and sugar: https://www.instagram.com/p/CuAWPADI6GG/
2. Schenll Lecker Gunstig, Verwandeln Sie Ihren Kaffee in 1 Minute in ein fantastisches Desser: https://www.youtube.com/watch?v=WhGBAxOKez0&ab_channel=SchnellLeckerG%C3%BCnstig-SchnelleRezepte

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.