Ardei trași la tigaie cu ceapă – garnitură delicioasă de legume
Dacă aveți nevoie de o garnitură delicioasă la o masă de carne sau la un piure, încercați acești ardei trași la tigaie cu ceapă.
Se prepară foarte repede. Eu am folosit ardei kapia și ardei gras galben. Voi puteți folosi mai multe sortimente de ardei, în diverse culori: roșii, galbeni, verzi, portocalii.
Cu cât mai multe nuanțe în farfurie, cu cât aspectul vizual va fi mai captivant. Poate așa îi veți convinge și pe copii să mănânce legume.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu ardei, pe care vă recomand să le încercați:
Salata de ardei copți, roșii și pătrunjel – o sursă bogată de vitamina C și antioxidanți!
Peperonata – mâncare italiană de ardei
Tocăniță de ardei copți cu roșii și mămăliguță
Salată de ardei gras – crocantă, vibrantă, plină de vitamine
Salată de ardei și ceapă – rețetă + beneficii
Ardei trași la tigaie cu ceapă - garnitură delicioasă de legume
Ingrediente
- 2 ardei kapia
- 1 ardei galben
- 3 cepe roșii
- 50-70 ml de vin roșu
- 4-6 linguri de ulei de măsline
Mod preparare rețetă
- Curățați ceapa de coajă și tăiați-o peștișori.
- Puneți uleiul la încins într-o tigaie adâncă. Pentru această rețetă merge bine un wok.
- Adăugați fâșiile de ceapă și presărați-le cu sare. Căliți-le 2-3 minute.
- Între timp spălați, curățați și tăiați ardeii fâșii. Puneți ardeii peste ceapă și amestecați bine.
- Lăsați ardeii la călit până se înmoaie. Nu trebuie să fie complet moi, mai ales dacă vă plac legumele mai crocante.
- Spre final se adaugă vinul și se amestecă. Se mai lasă 2 minute și se stinge focul.