Această salată de ardei copți face parte dintr-o colecție de salate adunate din toate colțurile lumii. Rețetele sunt publicate într-o carte care se numește „Cele mai Delicioase 45 Rețete de Salate”. Fiecare salată are gustul, aroma și culorile ei. Unele […]
Articole despre 'ardei'
Tocană de ardei copți cu ceapă și roșii
Ardeii copți sunt vedeta sezonului rece. Gospodinele nu ratează ocazia să pună aceste legume pentru iarnă, fie în congelator, fie în oțet, fie să îi conserve sub formă de zacuscă. Din ardeii copți ies mâncăruri absolut delicioase. În acest articol […]
Pastă aperitiv din ardei, roșii și gogoșari – mai bună ca zacusca!
Dacă vă plac mâncărurile cu ardei, roșii și sau gogoșari, încercați această pastă tartinabilă delicioasă! Se poate prepara din legume crude sau coapte în cuptor. A doua variantă iese mai gustoasă, dar necesită mai mult efort și migală. Orice metodă […]
Ardei umpluți cu ciuperci și ton (fără carne)
Ardeii umpluți sunt o mâncare tradițională la noi. Multe gospodine o prepară vara și toamna, când sunt ardeii proaspeți pe piață, dar și la anumite ocazii. Există numeroase rețete care pot fi încercate. Ardeii se pot umple de post – […]
Ardei umpluți de post – rețetă simplă și delicioasă
Ardei umpluți de post – o mâncare delicioasă, hrănitoare și sățioasă, potrivită în orice anotimp. Dacă vă plac ardeii umpluți, trebuie să încercați această rețetă de post. În combinație cu roșiile, orezul capătă un gust delicios. Nu trebuie să folosiți […]
Pastă de ardei capia pentru iarnă, cu nuci și usturoi – rețetă libaneză, obligatoriu de încercat!
În acest articol vă prezint o rețetă de pastă de ardei capia pentru iarnă, făcută cu nuci și usturoi, în stil libanez. Preparatul seamănă cu pasta de ardei care se numește Muhammara și este specifică Orientului Mijlociu. Această variantă conține […]
Ardei trași la tigaie cu ceapă – garnitură delicioasă de legume
Dacă aveți nevoie de o garnitură delicioasă la o masă de carne sau la un piure, încercați acești ardei trași la tigaie cu ceapă. Se prepară foarte repede. Eu am folosit ardei kapia și ardei gras galben. Voi puteți folosi […]
Salată de ardei gras – crocantă, vibrantă, plină de vitamine
O salată atractivă nu doar ca aspect, ci și ca textură și gust, este salata din ardei cruzi. Puteți folosi ardei grași sau kapia. Cu cât mai multe culori utilizați, cu atât mai vibrantă va fi. Salata de ardei poate […]
Luteolina din ardeii grași ucide celulele canceroase și suprimă tumorile
√ Bazat pe studii științifice Luteolina este un antioxidant din clasa polifenolilor. Se găsește în concentrații mari în diverse plante și alimente. Potrivit studiilor epidemiologice, polifenolii reduc riscul de dezvoltare a cancerului. Totodată, au proprietăți chimio-protectoare. Agenții chimio-protectori protejează țesuturile […]
Orez cu roșii și ardei copți – un deliciu de post
Orezul este una din garniturile cele mai populare la români. Unii preferă pilaful, alții îl servesc alături de o friptură sau o porție de somon. Dacă orezul simplu nu e pe placul vostru, vă dăm o idee cum să-l transformați […]
Ardei copți cu roșii și telemea la cuptor – gustul românesc inconfundabil
Această rețetă, cu specific balcanic, se numește în unele zone „Piperchi tărgăsiți”. Nu doar aspectul, ci și gustul este cât se poate de autentic. Mai ales dacă folosim legume crescute într-un mediu natural și brânzeturi din sate, direct de la […]
Cum să faci boia din ardei kapia uscați la soare și măcinați
Este mai comod să cumperi din magazin Vegeta, Delikat, boia de ardei, pastă de roșii și alte condimente care dau gust mâncărurilor. Fără îndoială. Însă este mai sănătos să le faci în casă. Condimente pentru iarnă, preparate în casă Înainte […]
Gogoșari copți, cu telemea și smântână – rețetă cu beneficii!
Această rețetă de gogoșari copți cu telemea și smântână poate fi preparată toamna, în sezonul ardeilor. Legumele fac întotdeauna o combinație bună cu produsele de origine animală, precum carnea, ouăle, lactatele sau brânzeturile. Asocierea dintre gogoșari, telemea și smântână este […]
Salată de gogoșari, cu oțet și miere, la borcan
Cea mai diversă familie de legume de care bucurăm în fiecare toamnă este familia ardeilor. Din ea fac parte ardeii grași, ardeii iuți, gogoșarii și kapia. Ce beneficii au gogoșarii Gogoșarii au proprietăți similare ardeilor dulci. Sunt diuretici, antimutagenici și […]
Tocăniță de ardei copți cu roșii și mămăliguță
De îndată ce ziua începe să scadă iar noaptea să se lungească și să devină mai răcoroasă, încep pregătirile de toamnă. Gospodinele au grijă să pună la borcane diverse zarzavaturi și tocănițe din legume proaspete, de sezon. Tocănița de ardei […]