Oțet cu scorțișoară și busuioc – rețetă pentru reglarea zahărului din sânge

Dacă vă place să preparați diverse amestecuri și poțiuni vindecătoare în casă, cu siguranță rețeta de mai jos vă va atrage atenția.

Este un oțet aromat care ajută la reglarea zahărului din sânge. Rețeta este recomandată de „Herbal Aacdemy” și se face din ingrediente simple.

Otet cu scortisoara si busuioc - reteta pentru reglarea zaharului din sange

Otet cu scortisoara si busuioc – reteta pentru reglarea zaharului din sange

Nu doar diabeticii trebuie să acorde atenție valorilor glicemiei, ci oricine vrea să fie sănătos. Fluctuațiile zahărului din sânge nu sunt periculoase doar pentru cei care au prediabet sau diabet.

Concentrația de zahăr din sânge are un impact important asupra organelor corpului: inima, ficatul, rinichii, ochii, vasele de sânge.

Tulburările glucozei sangvine afectează energia corpului, starea de spirit, hormonii, greutatea corporală.

Puțini știu că există unele alimente care pot ajuta la reglarea zahărului din sânge. Două din ele se găsesc în bucătăria noastră în mod obișnuit. Este vorba despre oțet și scorțișoară.

Oțetul de mere

Efectele anti-diabetice ale oțetului au parte de confirmare științifică. Studiile au arătat că acesta reduce creșterea zahărului din sânge după masă.

Mai mult decât atât, îmbunătățește sensibilitatea la insulină, reglează glicemia și ajută la arderea grăsimii.

Citește și – Apa cu lămâie, oțet și scorțișoară te ajută să arzi mai multă grăsime abdominală

Este suficient să consumați 1 lingură de oțet înainte de fiecare masă pentru a reduce vârfurile glicemice post-prandial. Efectul este și mai bun dacă asociați oțetul cu scorțișoară.

Scorțișoara

Cel de-al doilea ingredient din bucătărie care îi poate ajuta pe cei care se confruntă cu diabet, glicemii mari sau insulinorezistență este scorțișoara.

Această mirodenie este mult mai plăcută la gust decât oțetul și mai ușor de inclus în dietă. Este un reglator glicemic puternic. Mărește sensibilitatea la insulină și îmbunătățește nivelul glucozei din sânge.

Mai mult decât atât, scorțișoara inhibă apetitul pentru dulce, ea însăși având o aromă foarte plăcută.

Busuiocul sfânt

Al treilea ingredient din rețeta recomandată de Herbal Academy pentru controlul zahărului din sânge este busuiocul sfânt. Planta se mai numește tulsi și este o specie de busuioc care crește în India. Se găsește și la noi, în magazinele naturiste fizice sau online.

Tulsi este un agent hipoglicemiant natural. Scade valoarea zahărului din sânge, fiind benefic și în alte probleme corelate cu boala diabetului.

Busuiocul sfânt este un adaptogen fabulos. Această plantă ajută corpul să facă față mai ușor factorilor de stres biologici, psihici și de mediu.

Rețetă pentru reglarea zahărului din sânge

Ingrediente

  • 2-3 bețe de scorțișoară Ceylon
  • 1/3 cană de tulsi
  • oțet de mere

Mod de preparare

Puneți bețele de scorțișoară și tulsi într-un borcan de sticlă. Umpleți borcanul cu oțet de mere. Înfiletați capacul și lăsați ingredientele la macerat timp de 2 săptămâni.

După această perioadă, oțetul este gata de consum. Nu este obligatoriu să-l strecurați. Dacă îl strecurați, puteți pune scorțișoara înapoi.

Luați câte 1-2 lingurițe pe zi, diluate cu un pahar de apă. Administrarea se înainte de masă.

Citește și – Bea puțin oțet seara dacă vrei să slăbești și să ai glicemii mici

Este recomandat să consumați această soluție cu paiul, pentru ca oțetul să nu atingă deloc dinții. Acidul acetic pe care îl conține este foarte acid și poate afecta smalțul dentar.

Dacă sunteți diabetic și vreți să folosiți acest preparat, cereți sfatul medicului specialist. Este posibil să fie nevoie de o monitorizare a glicemiei pe durata tratamentului.

Sursă articol: The Herbal Academy, Herbal blood sugar balance recipe: https://theherbalacademy.com/blood-sugar-balance/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.