Bea puțin oțet seara dacă vrei să slăbești și să ai glicemii mici

Oțetul poate fi considerat un ingredient-elixir care ne poate aduce sănătatea la un nivel mai bun.

În ciuda faptului că multe din beneficiile sale sunt deocamdată anecotodice, mulți confirmă eficiența sa în diverse probleme de sănătate.

Bea putin otet seara daca vrei sa slabesti si sa scazi zaharul din sange

Bea putin otet seara daca vrei sa slabesti si sa scazi zaharul din sange

Efectele miraculoase ale oțetului

Oțetul este folosit ca remediu din cele mai vechi timpuri. S-a dovedit util în răceli, dureri în gât, diabet sau hipertensiune arterială.

Aduce pH-ul în echilibru, îmbunătățește flora intestinală și ajută la controlul greutății corporale.

Citește și – Apa cu lămâie, oțet și scorțișoară te ajută să arzi mai multă grăsime abdominală

Are activități antibacteriene și antifungice dovedite. Ajută la vindecarea rănilor, combaterea mătreții și curățarea diverselor suprafețe din casă.

Acidul acetic pe care îl conține este răspunzător pentru majoritatea beneficiilor sale.

Scade zahărul din sânge

Dr. Joseph Mercola susține că această licoare ne poate aduce beneficii maxime dacă o luăm seara, înainte de culcare.

Acesta consideră că oțetul poate îmbunătăți drastic sănătătea la nu mai puțin de jumătate din populația lumii.

De ce? Pentru că 50% din populația globului are un nivel crescut de zahăr în sânge. Jumătate din aceștia nici măcar nu știu că se află într-o fază de diabet.

Un studiu a arătat că atunci când oțetul este servit seara împreună cu o gustare, acesta reduce semnificativ glucoza din sânge dimineața.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona au testat efectele oțetului pe 11 persoane diagnosticate cu diabet de tip 2, care luau medicamente, dar nu insulină.

Fiecare dintre ei au trebuit să consume câte 2 linguri de oțet de mere cu o gustare (30 g de brânză) înainte de culcare.

Citește și – Oțetul de mere face să dispară durerile, redă mobilitatea încheieturilor, tonifică vasele de sânge

Dimineața, nivelurile de zahăr din sânge ale participanților erau mai mici decât atunci când au servit gustarea cu apă și nu cu oțet.

Beneficiile oțetului de mere în diabet au fost testate în numeroase studii.

O cercetare pe pacienți cu pre-diabet, diabet de tip 2 și fără diabet a arătat că 30 ml de oțet scade zahărul din sânge după o masă bogată în carbohidrați (covrig din făină albă cu unt și suc de portocale).

La persoanele în fază de pre-diabet, oțetul îmbunătățește nivelul glucozei serice cu 50%. La cei cu diabet de tip 2, îl ameliorează cu 25%.

Te ajută să slăbești

La fel de impresionante sunt efectele oțetului de mere în ceea ce privește controlul greutății corporale.

Un studiu apărut în „Journal of Agriculture and Food Chemistry” a arătat că oțetul reduce greutatea corporală la șoareci. Animalele erau hrănite cu o dietă bogată în grăsimi. Comparativ cu grupul de control, șoarecii care au primit acid acetic – ingredientul activ din oțet – au luat cu 10% mai puțin în greutate.

Acidul acetic declanșează genele implicate în descompunerea grăsimii, fapt care previne creșterea în greutate. Totodată, acesta mărește sațietatea.

Citește și – Oțet de mere cu miere – rețetă mănăstirească simplă cu efect terapeutic

Un studiu realizat de japonezi pe adulți obezi a confirmat acest lucru. Participanții au fost împărțiți în 3 grupuri. Un grup a primit 15 ml de oțet, alt grup a primit 30 ml de oțet, iar ultimul grup nu a primit deloc oțet, în cadrul unei băuturi.

Studiul a durat 12 săptămâni. Rezultatele au arătat că cei care au consumat oțet au avut parte de o reducere a greutății și grăsimii corporală, a taliei și a trigliceridelor.

Autorii au concluzionat că consumul zilnic de oțet reduce obezitatea și poate fi util în prevenția sindromului metabolic.

Sursă articol: Joseph Mercola, Why you should take apple cider vinegar at night, Foundation for Alternative and Integrative Medicine: https://www.faim.org/why-you-should-take-your-apple-cider-vinegar-at-night

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.