Inspirația zilei: Ce se întâmplă dacă pui un pepene roșu în congelator?
Dacă pui un pepene roșu în congelator vei obține un desert rapid și răcoritor! Fără zahăr sau alți îndulcitori.
Este mai bun decât înghețata, sorbetul și alte deserturi de vară!
Pepenele roșu este unul din cele mai potrivite fructe pentru a ne răcori vara, mai ales dacă îl consumăm rece. Unii fac din el suc, alții fac sorbet, granita sau înghețată.
Însă pentru toate aceste rețete trebuie să prepari puțin pepenele înainte, să-l porționezi, să adaugi zahăr sau alte ingrediente.
O metodă mult mai simplă este să bagi cu totul o jumătate de pepene în congelator.
Cuprins
Ce se întâmplă dacă pui un pepene roșu în congelator?
Pepenele trebuie să fie copt bine. Spălați-l bine, apoi tăiați-l în două. Băgați una din jumătăți în congelator.
Ca să nu ocupe mult spațiu, alegeți un pepene mai micuț. Ideal ar fi să nu aibă deloc sâmburi, sau mai puțini.
După ce pepenele a înghețat – durează circa 3-5 ore, scoateți-l pe masă. Cu o lingură de înghețată sau cu o linguriță adâncă, scoateți miezul afară. Veți obține bucăți rotunde de pepene care arată ca înghețata.
Puneți-le într-un bol și lăsați-le să se mai dezghețe puțin, apoi le puteți consuma. Puteți adăuga puțină miere peste ele sau un sirop de mentă.
Se servesc cu lingurița și sunt un desert foarte practic și ușor de obținut.
Acest tip de dulce seamănă cu acele înghețate din fructe pe băț, care se fac din sucuri de fructe. Varianta asta este mult mai rapidă și simplă.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi numeroase rețete cu pepene roșu, pe care vă recomand să le încercați:
Suc de pepene roșu la blender cu lămâie – singura băutură de care vei avea nevoie vara asta!
Sorbet de pepene verde fără zahăr – desertul ideal de vară
Nu aruncați cojile de pepene – faceți dulceață din ele!
Granita de pepene verde – desert sicilian super-răcoritor!