Sorbet de pepene verde fără zahăr – desertul ideal de vară

Vreți să mâncați un desert fără zahăr absolut savuros și răcoritor? Încercați sorbetul de pepene verde.

Va deveni în mod sigur unul din deserturile preferate ale verii!

Sorbet de pepene verde fara zahar - desertul ideal de vara

Imagine cu titlu sugestiv: Sorbet de pepene verde fara zahar: Dana Moos

Deserturile fără zahăr sunt la mare căutare astăzi. Mai ales în rândul celor mulți care suferă de diabet sau au probleme cu greutatea corporală.

Zahărul nu compromite doar silueta. Este un adevărat dușman al sănătății noastre. În special a sănătății cardiometabolice.

Inclusiv celulele canceroase se hrănesc cu zahăr.

ZAHĂRUL DIN FRUCTE ESTE OK

Cele mai simple deserturi fără zahăr sunt cele obținute din fructe.

Cantitatea de zahăr pe care o conțin fructele nu acționează în detrimentul sănătății noastre.

Este imposibil să consumi o cantitate excesivă de glucoză din fructe.

Mai ales dacă mâncăm fructele întregi.

Fructele nu conțin doar zaharuri, ci și multe fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.

Sunt de asemenea bogate în apă.

Fibrele cresc sațietatea. Ajută la eliminarea excesului de colesterol.

CUM SĂ FACI SORBET FĂRĂ ZAHĂR

Un deesert sănătos pe care îl putem prepara pe parcursul verii este sorbetul de pepene verde.

De regulă, sorbetul se face cu sirop de zahăr.

În rețeta de mai jos acesta este înlocuit cu banană, care dă sorbetului o textură mai cremoasă, care duce spre înghețată.

SORBET DE PEPENE VERDE FĂRĂ ZAHĂR – REȚETĂ

Nr. de porții: 4

INGREDIENTE

• 4 căni de bucăți de pepene congelat
• 1 cană de felii de banane congelate

MOD DE PREPARARE

Tăiați un pepene copt în două.

Cu o cupă de înghețată sau cu o linguriță, scoateți pulpa.

Sau puteți tăiați pepenele felii, apoi miezul în cubulețe.

Dacă aveți loc în congelator, așezați bucățile de fruct pe o tavă, într-un singur strat, pentru a nu se lipi între ele.

Dacă nu aveți suficient loc, puneți bucățile de fruct într-o pungă.

Decojiți bananele și tăiați-le rondele.

Procedați la fel ca și cu ele, punându-le pe o tavă sau într-o pungă.

Introduceți fructele în congelator.

Lăsați-le să stea minim 5-6 ore. Pepenele trebuie să înghețe complet înainte de a face sorbet din el.

Banana nu dă sorbetului doar un gust dulce, ci și o textură mai cremoasă.

Contrabalansează foarte bine suculența pepenelui.

Puneți bucățile congelate de pepene și banană în vasul blenderului.

Trebuie să folosiți un blender cu putere mare. Dacă este prea slab, nu va putea zdrobi gheața și cel mai probabil se va defecta.

Mixați în repetate rânduri, până când fructele se transformă într-o pastă cremoasă și fină.

Nu adăugați nici un fel de lichid.

Dacă motorul pare că se împotmolește, opriți periodic blenderul și reporniți-l.

Sorbetul de pepene și banană se servește imediat.

Se pune în cupe, boluri sau pahare.

Nu se simte foarte tare gustul de banană. Are în schimb o aromă concentrată de fruct.

Îl puteți pune într-o caserolă, în congelator. După 1-2 ore de stat la congelator va căpăta o textură mai fermă.

Sorbetul poate fi păstrat la congelator 1-2 săptămâni însă va deveni tare ca piatra.

Pentru a-l readuce la consistența cremoasă, trebuie să îl mixați din nou în blender înainte de servire.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

O porție din acest sorbet de pepene fără zahăr conține cu aproximație:

•  79 de calorii
• 2 g de fibre
• 14 g de zahăr
• 1 g de proteine
• 0 g de grăsimi

REȚETE SIMILARE

Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete de sorbet:

Sorbet răcoritor de pepene galben și miere
Sorbet de piersici – pentru o răcorire garantată! (doar 3 ingrediente)
Sorbet de căpșuni fără zahăr – un desert care îndulcește inima
Sorbet de nucă de cocos – alternativă dietetică la înghețata tradițională

CE BENEFICII ARE PEPENELE VERDE

Pepenele este compus în proporție de 90% din apă.

100 de grame de pepene verde furnizează:

– 30 de calorii
– 7,6 g de carbohidrați
– 6,2 g de zahăr
– 0,2 g de grăsimi
– 0,4 g de fibre

Conține vitaminele A, B5, C, potasiu și cupru.

Este o sursă valoroasă de antioxidanți, precum licopen, citrulină și arginină.

Acești compuși contribuie la scăderea tensiunii arteriale și prevenirea bolilor cardiovasculare.

Reduc rezistența la insulină. Ajută la combaterea cancerului.

Surse articol:

1. Nutrition Refined, Watermelon sorbet, no aded sugar, no ice cream machine required: https://www.youtube.com/watch?v=4jEAIypMbXM&ab_channel=NutritionRefinedASMR
2. Healthline, Is fruit good or bad for your health? The sweet truth: https://www.healthline.com/nutrition/is-fruit-good-or-bad-for-your-health
3. Healthline, Watermelon 101: Nutrition facts and health benefits: https://www.youtube.com/watch?v=4jEAIypMbXM&ab_channel=NutritionRefinedASMR

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.