Înghețată naturală fără zahăr și lactoză

Dacă sunteți iubitori de deserturi reci, cu siguranță vă va plăcea această înghețată naturală, făcută în casă.

Se prepară doar din ingrediente vegetale, fără lapte sau smântână de vacă. Poate fi consumată și de copiii sau adulții care au intoleranță la lactoză.

Inghetata de ciocolata fara zahar si lactoza

Imagine cu titlu informativ: Inghetata de ciocolata fara zahar si lactoza: Freepik.com

Nu conține zahăr rafinat. Este un desert cât se poate de natural și sănătos.

Un alt avantaj este că această înghețată de casă nu necesită mașină de făcut înghețată. Cu toate acestea, textura ei este cremoasă și similară celei comerciale.

Înghețată naturală fără lactoză și zahăr – rețetă

Ingrediente (pentru 4 înghețate)

• 400 ml de lapte de cocos sau cremă de cocos
• 150 g de unt de arahide fără zahăr (vi-l recomand pe acesta)
• 15 curmale (sau alt îndulcitor: stevia, eritritol sau green sugar)
• 2 linguri de cacao fără zahăr sau pudră de roșcove

Ingrediente glazură:

• 200 g de ciocolată fără zahăr
• 2 linguri de nuci tocate

Mod de preparare

Puneți laptele sau crema de cocos în vasul blenderului (vă recomand un blender tip ninja). Adăugați curmalele, untul de arahide și pudra de cacao.

Mixați la viteză mare circa un minut, sau până când curmalele se mărunțesc complet. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă și fină, fără bucăți de fructe.

Unt de arahide si curmale

Cumpara pachet unt de arahide si curmale

Gustați dacă este suficient de dulce. Dacă nu, se poate adăuga puțin îndulcitor non-caloric, precum stevia, eritritol sau green sugar.

Turnați compoziția în formele de înghețată și inserați bețișoarele. Dați formele în congelator pentru minim 4 ore sau peste noapte.

Pregătiți glazura de ciocolată. Aceasta este opțională, dar recomandată. Topiți ciocolata la bain-marie și adăugați nucile mărunțite. Amestecați bine.

Scoateți înghețatele din congelator și din formă. Țineți-le de băț și înmuiați-le pe rând în ciocolata topită. Fiind foarte reci, glazura se va întări imediat.

Dacă nu, dați înghețatele la congelator până când ciocolata devine fermă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată naturală, pe care vă recomand să le încercați:

Înghețată din fulgi de ovăz și nuci – fără zahăr, ouă, lactate, fără ace!
Înghețată fără zahăr – cu cacao și migdale
Înghețată de ciocolată, 100% vegetală – fără zahăr
Înghețată Magnum vegană – fără zahăr

Sursă rețetă: Gaspar.carreira, Helados full chocolate si los defino los limito: https://www.instagram.com/p/C0AShCjL6jY/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.