Cum să-ți detoxifici axilele și să nu mai miroși a transpirație (2 rețete naturale)

Antiperspirantele din magazine conțin aluminiu, parabeni și alte substanțe nocive care penetrează pielea și ajung în sânge sau chiar în țesutul mamar.

Aluminiul este cel care face antiperspirantele și deodorantele atât de eficiente împotriva transpirației.

Cum sa-ti detoxifici axilele si sa nu mai mirosi a transpiratie (2 retete naturale)

Cum sa-ti detoxifici axilele si sa nu mai mirosi a transpiratie (2 retete naturale): Freepik.com

Aluminiul blochează practic porii și oprește sudorația. De aceea nu mai transpirăm când ne dăm cu aceste produse.

Aluminiul din antiperpsirante blochează transpirația și provoacă toxicitate

Cercetătorii francezi au descoperit că pielea absoarbe 0,5% din aluminiul prezent în deodorante. Din păcate, acesta este suspectat de toxicitate, de aceea nu este sănătos să folosim aceste produse zilnic și pentru tot restul vieții.

Soluția nu este să blocăm transpirația, ci să înlăturăm mirosul ei. Axilele noastre trebuie să transpire pentru a elimina toxinele. Mirosul neplăcut al transpirației se datorează toxinelor.

Citește și – Ginkgo biloba combate efectele toxice ale aluminiului din antiperspirante

Farmacistul indian Immy Maryam recomandă efectuarea unei detoxifieri a axilelor, cu ajutorul unor ingrediente naturale. În faza următoare se poate utiliza un deodorant natural, care nu împiedică transpirația, ci anihilează mirosul.

Rețetă pentru detoxifierea axilelor

După ani și ani de aplicare a deodorantelor, porii se înfundă și nici măcar aceste produse nu mai funcționează. Transpirația devine tot mai excesivă și urât mirositoare. Soluția este să facem o pauză de la aceste produse chimice și să lăsăm pielea să respire.

Ingredientele de mai jos ajută la curățărea porilor și înlăturarea bacteriilor și toxinelor care fac transpirația respingătoare.

Ingrediente

  • 2 linguri de argilă
  • 2 linguri de oțet de mere
  • 2 picături de ulei esențial de lavandă

Metodă

Oțetul și argila absorb toxinele și desfundă foarte bine porii, lăsând pielea curată.

Amestecați argila cu oțetul și uleiul esențial într-un bol. Aplicați pasta obținută pe axile, într-un strat subțire.

Lăsați-o să se usuce complet. Durează circa 10-15 minute. Spălați apoi pielea și aplicați deodorantul preparat după metoda de mai jos.

Deodorant natural – rețetă

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 2 linguri de unt de shea
  • 2 linguri de amidon de porumb (nemodificat)
  • 2 picături de ulei esențial la alegere

Metodă

Puneți uleiul de cocos și untul de shea într-un bol. Adăugați uleiul esențial și amidonul. Puteți folosi ulei esențial de lavandă, salvie, tămâie, trandafir, lămâie, bergamotă etc.

Amestecați bine cu o linguriță, până rezultă o pastă fină, omogenă. Transferați crema obținută într-un borcănel de sticlă.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de deodorant natural:

Deodorant stick natural, fără aluminiu, fără parabeni și alte substanțe dăunătoare sănătății (rețetă video)
Deodorant natural din lămâie – rețetă eficientă
Mirosul Corporal – Scapă de El cu “Deodorante” din Plante
Lămâie poate înlocui deodorantele din comerț (mod de utilizare)

Aplicați un strat subțire de cremă la subraț, masând ușor pielea. Immy Maryam aplică acest deodorant seara și îl lasă să acționeze. A doua zi nu mai trebuie să spălați axilele sau să aplicați din nou deodorantul.

Păstrați deodorantul în frigider. În zilele de vară, când este foarte cald, puteți adăuga mai mult amidon pentru a obține o cremă mai groasă.

Cu aceste două metode vă veți debloca porii și veți scăpa de toxinele acumulate în piele. Glandele sudoripare nu vor mai produce la fel de multă sudorație ca înainte, iar transpirația voastră nu va mai avea miros.

Poate fi nevoie de o perioadă de acomodare a pielii cu noile produse folosite. Însă veți fi surprinși să vedeți că după câteva aplicări, transpirația nu va mai avea acel miros înțepător.

Încercați să mâncați cât mai sănătos și natural, fără aditivi. Unele persoane au constatat că atunci când țin post sau urmează o dietă vegetariană nu mai au o transpirație neplăcută.

Sursă articol: Immy Maryam, Natural deodorant recipe + how to stop sweating permanently: https://www.youtube.com/watch?v=3VHscgzVsP8&ab_channel=ImmyMaryam

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.