E greu să vindeci un bolnav care nu vrea să ierte

Însănătoșirea este un proces bilateral, care implică întotdeauna și componenta spirituală. Un bolnav nu se poate face bine complet dacă mai întâi nu se tratează sufletește.

De multe ori, cei suferinzi au probleme sufletești mari, conflicte nerezolvate, care îi împiedică să se elibereze și să se vindece. 

Este greu sa te vindeci daca nu vrei sa ierti

Este greu sa te vindeci daca nu vrei sa ierti: iTHINK

Părintele Marius Văduva – care este de asemenea onco-nutriționist și onco-terapeut, vorbește despre importanța apropierii bolnavilor de Dumnezeu. 

Procesul de vindecare este îngreunat la bolnavii care nu se roagă, care nu au o relație vie cu Dumnezeu, care nu sunt în pace cu rudele sau semenii lor.

Cei suferinzi trebuie să comunice cu Dumnezeu, așa cum poate fiecare. În cazul celor care nu pot, rudele și apropiații trebuie să o facă în locul lor. Dar nu este suficient să te rogi, spune Părintele Marius:

Pentru bolnavul care se roagă, în primul rând trebuie să nădăjduiască cu bucurie, să stăruiască în rugăciune, să facă voia Domnului și după aceea primește”.

Marius Văduva subliniază importanța iertării în procesul de tămăduire a sufletului și a trupului.

Dacă nu ești în pace cu cel de lângă tine, dacă nu poți să ierți, corpul nu se va face bine, iar sufletul va rămâne și el nevindecat.

Din postura de medic de trupuri sau suflete, este dificil să obții rezultate cu un astfel de bolnav:

E greu să vindeci un om care în timp ce eu îi vorbesc despre faptul că ar trebui să își vindece sufletul, el zice: Da, dar să nu îmi spuneți că trebuie să o iert și pe mama”.

Cine vrea să se vindece, trebuie să facă voia lui Dumnezeu, să se smerească, să uite tot răul pricinuit de aproapele, să se împace cu toți.

Oamenii trebuie să-și cerceteze pe ei înșiși și să-și caute propriile păcate și să le mărturisească.

Atunci când face aceasta și merge la spovedanie, corpul se eliberează de boală și începe vindecarea trupească și sufletească, spune părintele Marius.

Când vine și începe să-mi povestească că e altcineva de vină, îmi dau seama că va dura până voi reuși să facem ceva cu acea metastază sau cancer primar”.

Recunoașterea propriilor păcate atrage harul lui Dumnezeu și izbăvirea pe care o dă celor care se smeresc și își asumă greșelile, căindu-se totodată pentru ele și dorind a pune început bun. 

Citește și: Iertarea aduce vindecare minții, sufletului și trupului

Sursă articol: Iusti Fudulu, iTHINK: Vindecare: Știință sau credință, naturist sau medicină? Pr. Marius Văduva: https://www.youtube.com/watch?v=Zr_9WQltXjM&t=2483s&ab_channel=IustiFudulu

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.