LĂMÂIA poate înlocui DEODORANTELE din comerț (mod de utilizare)

Deodorantele și antiperspirantele din comerț sunt folosite pe scară largă pentru reducerea sudorației excesive și pentru combaterea mirosului neplăcut cauzat de aceasta.

Puțini știu însă că aceste produse conțin ingrediente nocive. Deși nu le ingerăm direct, ele ajung în corpul nostru prin piele în urma unei utilizări zilnice.

Lamaia ca deodorant

Antiperspirantele comerciale sunt eficiente datorită sărurilor de aluminiu. Acestea sunt cele mai periculoase substanțe de care trebuie să ne ferim.

Aluminiul și parabenii – substanțele periculoase din antiperspirante

Aluminiul astupă canalele de transpirație și împiedică transpirația. În combinație cu alte substanțe frumos mirositoare și dezodorizante, reduce mirosul neplăcut de transpirație.

În deodorante găsim de asemenea toxine precum parabeni și formaldehidă. Unele studii au arătat că utilizarea acestor produse în proximitatea sânilor pe perioade lungi de timp poate avea efecte hormonale (asemănătoare estrogenului), crescând riscul de cancer mamar.

Ipoteza că parabenii se acumulează în țesutul mamar a fost demonstrată într-un studiu din 2004. Cercetătorii au găsit parabeni în 18 și cele 20 de probe de țesut mamar afectat de cancer. Studiul nu a dovedit însă că acești compuși sunt principalii cauzatori ai tumorilor mamare.

Parabenii se găsesc și în alte produse cosmetice, de igienă sau farmaceutice. Apar pe etichetă sub aceste denumiri: metilparaben, propilparaben, butilparaben sau benzilparaben.

Înainte de a cumpăra un produs cosmetic, citiți eticheta și verificați ingredientele. Nu aplicați nimic pe piele care ar putea dăuna sănătății. Inclusiv deodorantele „naturale” pe care le găsiți la magazinele naturiste pot conține parabeni sau alte substanțe nocive. Citiți așadar eticheta.

Lămâia reduce total mirosul de transpirație – cum funcționează

Unele persoane se spală cu bicarbonat de sodiu și au rezultate bune. Altele folosesc cu succes lămâia în locul deodorantelor scumpe și periculoase din comerț.

Sucul de lămâie, aplicat dimineața pe zona axilelor, împiedică apariția mirosului neplăcut de transpirație datorită efectelor sale antibacteriene. Ellen Marmur, profesor clinic asociat la Centrul de dermatologie din Muntele Sinai a confirmat că sucul de lămâie poate fi util ca deodorant natural, datorită conținutului bogat în acid citric, care ucide bacteriile și mirosurile.

Sucul de lămâie are un efect astringent blând, care mimează efectul de închidere a porilor pe care îl au substanțele de antiperspirante. Nu păstrează pielea uscată, dar o menține proaspătă și curată.

Lămâia este 100% naturală și bogată în nutrienți: magneziu, calciu, vitamina C, pectină și bioflavonoide.

Magneziul și potasiu sunt două minerale care au la rândul lor proprietăți antibacteriene. Lămâia reglează pH-ul pielii atunci când este aplicată extern.

Cum să folosești lămâia ca deodorant

Lămâia poate fi folosită ca deodorant, nu și ca antiperspirant. Acest lucru înseamnă că dacă veți aplica suc de lămâie pe axile veți transpira, dar nu veți mirosi.

Există mai multe variante de a aplica sucul de lămâie pe axile. Tăiați lămâia felii, sferturi sau cubulețe și masați pielea direct cu partea zemoasă.

Sau puteți stoarce sucul de lămâie pentru a-l aplica direct. Păstrați bucățile de lămâie tăiate într-o pungă cu sigiliu, în frigider.

Este posibil ca mirosul de transpirație să nu dispară după prima utilizare, mai ales dacă ați folosit deodorante convenționale zilnic, timp de mulți ani. Porii de piele din zona axilelor au fost blocați mult timp.

Veți descoperi însă că după câteva zile fără antiperspirante comerciale, pielea se detoxifică și transpirația nu mai miroase atât de urât.

O singură aplicare, dimineața, este suficientă pentru a nu mai mirosi a transpirație. Însă dacă transpirați mult, spălați pielea cu apă și săpun și aplicați din nou lămâie. 

Precauții și contraindicații

Deși este un produs natural, și lămâia poate avea unele efecte secundare sau contraindicații.

Întrucât este foarte acidă în natură, ea nu trebuie folosită de persoanele cu pielea foarte sensibilă, predispusă la iritații. Nu aplicați suc de lămâie pe axilele proaspăt rase, deoarece poate cauza usturime și arsuri.

De asemenea, trebuie să evitați expunerea la soare (a axilelor) după aplicarea sucului de lămâie. Acesta face pielea fotosensibilă și o poate predispune la leziuni.

Nu încercați cu alte fructe, nu merge.

Cumpără de aici deodorante naturale:

[wcepe_products ids= ‘4098, 4092, 4094, 10958′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. Collective Evolution, „How To Use Lemons As Natural Deodorant”: https://www.collective-evolution.com/2016/12/25/how-to-use-lemons-as-natural-deodorant/
2. Kristie Dash, „You’ll Never Guess Which Fruit Doubles as a Natural Deodorant”, Allure: https://www.allure.com/story/lemon-juice-natural-deodorant

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.