Tartă vegană cu cartofi și ceapă roșie – fără gluten, fără ulei
Vă propun o rețetă simplă de post, pe care o puteți prepara oricând aveți apetit pentru ceva sărat.
Această tartă se face din făină de năut și legume. Eu am ales o variantă ceva mai rustică, optând pentru cartofi și ceapă. Voi puteți folosi orice legume vă plac sau aveți în frigider.
Este o mâncare ușoară și rapidă. Chiar dacă este vegană, conține proteine și oferă sațietate. Nu am folosit deloc ulei. Încercați și voi și veți fi surprinși.
Am încercat și varianta cu drojdie, care a crescut frumos. Această versiune este fără niciun fel de agent de creștere sau afânător. Tarta iese subțire și mai fermă.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care le puteți încerca:
Tartă din făină de năut și bureți – fără ulei, fără gluten
Tartă cu broccoli și făină de năut – rețetă de post, fără gluten
Pateu de năut rapid, bogat în proteine – rețetă de post gata în 20 de minute!
Chiftele de năut și leurdă – super-aromate și crocante!
Tartă vegană cu cartofi și ceapă roșie
Ingrediente
- 200 g de făină de năut
- 600 ml de apă călduță
- 2 cartofi
- 1 ceapă roșie
- sare, piper, curry, rozmarin, busuioc
Mod preparare rețetă
- Puneți făina de năut într-un bol. Adăugați apa, sarea și condimente, după gust.
- Amestecați totul foarte bine cu un tel, până dispar cocoloașele și rezultă o compoziție fină. Acoperiți bolul și lăsați în repaos minim 4 ore.
- Curățați cartofii și ceapa de coajă. Tăiați cartofii felii subțiri, ajutându-vă de o răzătoare, mandolină sau de un cuțit bun. Ceapa se taie și ea felii subțiri.
- Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt și presărați puțină sare. Așezați un strat de felii de cartofi pe toată suprafața tăvii.
- Turnați deasupra compoziția de năut. Chiar dacă este lichidă, nu vă faceți griji, se va îngroșa la copt.
- Deasupra compoziției se așează feliile de ceapă, pe care le puteți desface în inele.
- Presărați la final sare, rozmarin, busuioc, curry, ce vreți.
- Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. Se lasă circa 30-40 de minute, sau până când se încheagă și se rumenește deasupra.
- Lăsați tarta la răcit, apoi o puteți tăia pătrate sau în formele dorite. A mea s-a prins de foaie din cauză că nu am folosit ulei, însă am putut să o desprind după răcire.