Deodorant natural din lămâie – rețetă eficientă

Cei mai mulți dintre noi credem că pielea noastră este ca un zid de siguranță. În realitate, studiile au arătat că corpurile noastre absorb până la 60% din ingredientele pe care le aplicăm pe pielea noastră. Din acest motiv trebuie să fim foarte atenți la utilizarea produselor de îngrijire a pielii, pentru a nu permite ingredientelor toxice să ne afecteze.

Rețetă Deodorant din Lămâie

Rețetă Deodorant din Lămâie

Deodorant din lămâie:  rețetă

Antiperspirantele bio din comerț pot fi foarte scumpe. Adepții unui stil de viață natural vor adora cu siguranță această rețetă de deodorant pe bază de lămâie, pe care îl pot prepara acasă. De regulă, ingredientele utilizate la această rețetă le avem deja în casă, mai puțin uleiul de nucă de cocos, care se poate procura de la magazinele naturiste.

Ingrediente

5-10 picături de ulei esențial de lămâie
2 linguri de bicarbonat de sodiu
2 linguri de amidon de porumb
4 linguri de ulei de nucă de cocos

Preparare

Într-un castron mic, amestecă bicarbonatul de sodiu și amidonul de porumb. Adaugă uleiul de nucă de cocos și uleiul esențial de lămâie. Amestecă bine cu lingură de lemn și transferă pasta obținută într-un recipient de deodorant vechi sau într-un borcan. Dă recipientul la frigider timp de 30 de minute, pentru ca deodorantul să se întărească.

Folosește acest produs ca un deodorant obișnuit. Păstrează deodorantul în frigider, mai ales vara, întrucât uleiul de nucă de cocos se poate topi la temperaturi mari și scurge din recipient. Dacă însă stocați deodorantul într-un borcan, nu ar trebui să vă îngrijorați cu privire la acest aspect.

Efecte

În timp ce bicarbonatul de sodiu și lămâia au proprietăți alcaline și ajută la neutralizarea mirosului de transpirație, uleiul de nucă de cocos conține acid lauric, care poate ucide bacteriile cauzatoare ale mirosului corporal. Uleiul de nucă de cocos are un miros ușor, plăcut, și nu lasă nici pete pe haine.

Acesta se poate folosi într-un mod mult mai simplu pentru combaterea transpirației. Aplică puțin ulei de nucă de cocos pe deget și întinde-l pe zona axilelor, la fel cum ai proceda cu un deodorant obișnuit.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. are si rolul de a stopa transpiratia excesiva?

  2. e super tare eu deja l am incercat

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.