Cum să-ți prepari acasă un DEODORANT natural, eficient împotriva mirosului de transpirație – rețetă din 3 ingrediente

Numeroase persoane susțin că uleiul de cocos poate fi folosit cu succes împotriva mirosului neplăcut de transpirație, în locul deodorantelor din comerț care conțin aluminiu și alte substanțe chimice dăunătoare pentru sănătate. 

Deodorant Natural

Deodorant Natural

Datorită proprietăților sale antibacteriene, uleiul de cocos ucide bacteriile care produc mirosul neplăcut al transpirației. În plus, acest ingredient hrănește și hidratează pielea din zona axilelor și are o textură asemănătoare cu cea a deodorantelor din comerț. Uleiul de cocos se găsește la magazinele naturiste.

Deodorant natural – rețetă

Cantitatea de ingrediente folosite la această rețetă ne ajută să obținem un deodorant care ajunge pentru 3 luni de utilizare zilnică. Rețineți că acest deodorant nu înfundă porii pentru a opri transpirația – un proces natural care ajută la eliminarea toxinelor prin piele, ci reduce mirosul respingător al transpirației.

Ingrediente

• 6-7 linguri de ulei de cocos
• 60 g de bicarbonat de sodiu
• 60 g de amidon de porumb sau pudră de arorut

Preparare

Uleiul de cocos trebuie să fie solid (ținut la rece).

Pudra de arorut se găsește la magazinele naturiste, sau online. Pentru necunoscători, pudra de arorut este folosită în loc de făină la copt sau pentru îngroșarea de sosuri, budinci, prăjituri, jeleuri, biscuiți. Produsul final iese transparent.

Comparativ cu amidonul, pudra de arorut îngroașă la temperaturi mai mici decât amidonul. Conține calciu, fibre și potasiu și nu are gust. Dacă o folosiți la sosuri calde, dizolvați pudra de arorut mai întâi într-un lichid rece. După ce s-a îngroșat, o puteți amesteca cu un preparat cald.

Pentru a prepara deodorantul, amestecați bicarbonatul de sodiu cu amidonul de porumb sau pudra de arorut (aceste ingrediente trebuie folosite în cantități egale).

Adăugați câte puțin ulei de cocos și amestecați cu o lingură sau folosiți un blender pentru a omogeniza toate ingredientele. Trebuie să obțineți o compoziție fermă, dar maleabilă, cu o textură asemănătoare deodorantelor din magazine: solidă, dar suficient de flexibilă pentru a o aplica pe piele.

Dacă este prea moale, mai adăugați puțin bicarbonat sau amidon/pudră de arorut pentru a se întări.

Păstrați compoziția într-un borcănel de plastic, cu capac, la frigider, pentru a se menține solid. Uleiul de cocos se topește la temperaturi mari. Folosiți degetele pentru a aplica puțin pe zona axilelor, după o spălare corespunzătoare a pielii.

Pentru a fi mai ușor de utilizat, puneți compoziția obținută într-un recipient vechi de deodorant și aplicați-l în mod obișnuit.

Țineți cont și de faptul că o dietă sănătoasă poate reduce la maxim mirosul neplăcut al transpirației. Consumați cât mai multe fructe și legume, și hidratați-vă corespunzător.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.