Piatra de Alaun – Deodorant Natural: Proprietăţi şi Mod de Folosire

Piatra de alaun este una din cele mai populare alternative pentru deodorantele convenţionale. Acest mineral senzaţional are proprietăţi antibacteriene, detoxifiante şi calmante, şi este ideal ca deodorant natural pentru zilele de vară, şi nu numai.

Piatra de Alaun

Piatra de Alaun

Ce este piatra de alaun

Piatra de alaun sau alaunul de potasiu este un tip de sare minerală naturală, extrasă din mine şi zăcăminte de suprafaţă. Poate fi găsit în mai multe forme: alaun de potasiu alaun, alaun de sodă sau sulfat de potasiu şi aluminiu. Este extrasă în special din minereurile de bauxită din Australia, dar piatra de alaun poate apărea în mod natural pe pietre şi în sulful care conţine sedimente vulcanice. Piatra de alaun nu este o plantă medicinală, dar poate fi catalogată ca o substanţă naturala care aduce foarte multe beneficii pentru sănătate.

Piatra de alaun – istorie şi utilizări

Piatra de alaun a fost considerata un medicament natural verital din cele mai îndepărtate vremuri, fiind utilizat pentru o varietate de scopuri.

Babilonienii foloseau piatra de alaun ca stiptic – apă de gură, cu rol în vindecarea ţesuturilor. Piatra de alaun era de asemenea folosit ca pesar pentru femeile cu menstruaţie neregulată, ca soluţie de un duş nazal şi ca un tratament pentru boli cu transmitere sexuală sau mâncărimi şi iritaţii ale pielii. Grecii şi arabii au continuat să folosească piatra de alaun în aceleaşi moduri, pentru a trata lepra, bolile gingivale sau de urechi.

A fost de asemenea folosită în industria alimentară în praful de copt şi în cea cosmetică, fiind incorporată în pasta de dinţi. În Egiptul antic, dar şi în medicina Ayurveda recentă, piatra de alaun era folosită la purificarea apei potabile. Vechii egipteni au folosit piatra de alaun ca un deodorant, sub formă de cristale, datorită capacităţii de combatere a bacteriilor care se formează sub axile, cele care cauzează de fapt mirosul neplăcut al corpului.

Vechii medici din Ţara Galilor foloseau piatra de alaun – mai precis praful de alaun alb pentru umflăturile pielii şi vindecarea rănilor.

În jurul anilor 1920, studiile au arătat că piatra de alaun poate fi folosită ca ingredient adjuvant pentru prepararea vaccinurilor. Acestea devin mai eficiente dacă în compoziţia lor este inclusă piatră de alaun.

Piatra de alaun – proprietăţi

În compoziţia sa chimică, piatra de alaun este un deodorant natural, puternic, cu rol eficient în reglementarea mirosului de transpiraţie, prin faptul că strânge porii pielii şi combate dezvoltarea bacteriilor. Mai mult, piatra la alaun permite timp pielii să respire, datorită naturii sale neutre şi neparfumate, şi nu lasă urme pe haine. Atenţie, piatra de alaun nu reduce transpiraţia la persoanele care transpiră abundent, ci numai reglează mirosul şi combate formarea bacteriilor.

Are proprietăţi terapeutice 100% naturale: antiseptice, cicatrizante şi antibacteriene. Piatra de alaun este hipoalergenică şi poate fi folosită de întreaga familie, indiferent de zona corpului: sub braţ, pe tălpi sau inclusiv pe faţă.

Piatra de alaun are proprietăţi hemostatice, ceea ce o face eficientă pentru oprirea sângerării de după bărbierit şi în tratarea zgârieturilor, iritaţiilor sau coşurilor care apar după ras. Poate fi de asemenea folosit în caz de pişcături, înţepături, iritaţii la copii şi adulţi.

Cum se foloseşte piatra de alaun 

piatra de alaun proprietati

Se umezeşte mai întâi în apă, apoi se aplică în strat subţire pe pielea umedă. Se poate folosi de mai multe ori pe zi: dimineața, înainte de lucru, înainte sau după sport, după un duş sau înainte de culcare. Cu toate acestea, după utilizare, este bine ca piatra de alaun să se lase să se usuce, deoarece aceasta are tendinţa de a se dizolva când este umezită prea mult.

Piatra de alaun este un deodorant natural, compus dintr-un singur ingredient care poate dura ani de zile, dacă nu este spart în mod accidental. Ca deodorant, poate fi găsit şi folosit ub formă de stick, piatră brută (neşlefuită, care poate să doară la utilizare la început), sub formă de praf sau de spray.

Piatra de alaun poate fi folosită de întreaga familie. Eficacitatea deodorantului promite o stare de prospeţime de 24 de ore, fără efecte secundare. Nu se aplică pe răni deschise, deoarece poate da o senzaţie de arsură.

Piatra de alaun este un deodorant bio extrem de economic, deoarece se consumă foarte puţin la o aplicare, şi uneori te poate ţine chiar un an.

Deodorant stick cu piatra de alaun se poate comanda online.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Am descoperit’o de curand. Chiar e eficienta. Dar in complementar cu deodorantul clasic.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.