Ceaiul verde pune metabolismul în mișcare la orice vârstă și declanșează arderea grăsimii corporale

Chinezii beau ceai verde din antichitate. Îl consideră o băutură sănătoasă.

Studiile recente au confirmat multe din beneficiile asociate acestui tip de ceai.

Ceaiul verde stimuleaza metabolismul la orice varsta

Ceaiul verde stimuleaza metabolismul la orice varsta

Ceaiul verde – băutura sănătății

Compușii pe care planta de ceai verde îi conține ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului.

Susțin sănătatea orală, combat hipertensiunea arterială și diabetul și ajută la controlul greutății corporale.

Datorită concentrației mari de antioxidanți, ceaiul verde protejează corpul de daunele radicalilor liberi și de razele ultraviolete.

Ceaiul verde are de asemenea efecte antibacteriene, antiinflamatorii, anti-fibrotice și neuroprotectoare. Ajută inclusiv la conservarea densității minerale osoase.

Antioxidanții din ceaiul verde ard grăsimea de depozit

Ceaiul verde este bogat în polifenoli. Catechinele pe care le conține au un potențial anticancerigen ridicat. Acestea combat diverse tipuri de cancer: pulmonar, mamar, esofagian, stomacal, hepatic, de prostată.

Catechinele mai au un beneficiu important: ajută la arderea grăsimii de depozit. Antioxidanții din ceaiul verde stimulează grăsimea maro să ardă grăsimea albă din corp.

Grăsimea maro este considerată o grăsime bună, în timp ce grăsimea maro este dăunătoare sănătății. Cei care au mai multă grăsime maro în corp slăbesc mai repede.

Grăsimea albă ne ține de cald, însă ne menține și „rotunzi”. Creșterea grăsimii albe poate duce la obezitate abdominală (grăsime viscerală). Această grăsime, care înconjoară organele, este foarte periculoasă. Ea crește riscul de boli cardiace și diabet.

Activarea grăsimii maro din corp este o strategie eficientă de combatere a obezității și a tulburărilor metabolice asociate.

Ceaiul verde atenuează obezitatea și inflamația induse de o dietă grasă

Stimularea grăsimii maro duce la creșterea consumului de energie și reducerea adipozității.

În studiile pe șoareci, extractele din ceai verde s-au dovedit eficiente în atenuarea obezității și a inflamației cronice.

Polifenolii din această plantă au scăzut semnificativ adipozitatea și inflamația indusă de o dietă bogată în grăsimi.

O recenzie sistematică ce a inclus studii pe animale, apărută în 2023 în jurnalul „Obesities”, a concluzionat că ceaiul verde transformă grăsimea albă în grăsime maro prin termogeneză. Mai exact, planta induce arderea țesutului gras.

Grăsimea maro arde caloriile, dar ajută și la controlul zahărului din sânge și îmbunătățirea insulinei.

Ceaiul verde accelerează metabolismul la orice vârstă

Prin scăderea grăsimii corporale se produce o creștere a metabolismului. Dr. Li spune că acest lucru poate fi obținut la orice vârstă, chiar și la persoanele cu vârstă medie la care metabolismului nu mai merge ca în tinerețe.

Ceaiul verde ajută la arderea grăsimii dăunătoare acumulată în corp. Prin diminuarea acestui strat de grăsime internă se vor vedea rezultate și în aspectul siluetei.

Pentru a obține aceste efecte trebuie să bem mult ceai. Nu este suficient o ceașcă din când în când.

Dr. William Li recomandă consumul a 3 căni de ceai verde pe zi. De la această cantitate încep să se producă transformările menționate mai sus.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole despre ceaiul verde și beneficiile acestuia:

1/2 cană de ceai verde pe zi reduce cortizolul, stresul grăsimea abdominală și depresia
Beți ceai verde! Scade riscul de obezitate și boli de ficat
Gargara cu ceai verde poate preveni infecțiile virale respiratorii (gripa de sezon)
Consumatorii de ceai verde au o speranță mai mare de viață

Surse articol:

1. Cabrera C, Artacho R, Giménez R. Beneficial effects of green tea–a review. J Am Coll Nutr. 2006 Apr;25(2):79-99. doi: 10.1080/07315724.2006.10719518. PMID: 16582024.
2. DrWilliamli, How does green tea support your metabolism? https://www.instagram.com/p/CwruMFMtGYO/?hl=ro
3. Musial C, Kuban-Jankowska A, Gorska-Ponikowska M. Beneficial Properties of Green Tea Catechins. Int J Mol Sci. 2020 Mar 4;21(5):1744. doi: 10.3390/ijms21051744. PMID: 32143309; PMCID: PMC7084675.
4. Audrey M. Neyrinck, Laure B. Bindels, Lucie Geurts, Matthias Van Hul, Patrice D. Cani, Nathalie M. Delzenne, A polyphenolic extract from green tea leaves activates fat browning in high-fat-diet-induced obese mice, The Journal of Nutritional Biochemistry, Volume 49, 2017, Pages 15-21, ISSN 0955-2863, https://doi.org/10.1016/j.jnutbio.2017.07.008 (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0955286317301717)
5. Macêdo APA, Gonçalves MdS, Barreto-Medeiros JM, da Silva Neto OC, David JM, Villarreal CF, Macambira SG, Pereira Soares MB, Couto RD. Green Tea Induces the Browning of Adipose Tissue—Systematic Review. Obesities. 2023; 3(3):193-206. https://doi.org/10.3390/obesities3030016
6. Khyati Jain, Eat these 5 foods to activate brown fat for weight loss, Medium: https://medium.com/in-fitness-and-in-health/eat-these-5-foods-to-activate-brown-fat-for-weight-loss-924476f4a40b

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. Am 75 de ani, sunt hipertensiva , va intreb daca pot consuma ceai verde? Multumesc !

    • Postolache Ana Maria

      Studiile arată că ceaiul verde scade tensiunea arterială, după un consum de câteva săptămâni sau luni, deci nu ar trebui să fie probleme. Încercați și vedeți cum vă simțiți.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.