Articol scris de Ana-Maria Postolache Toate legumele au beneficii pentru sănătate și ajută la menținerea greutății corporale datorită conținutului sărac în calorii și grăsimi, însă unele sunt mai eficiente ca altele în acest sens. Broccoli este considerat de nutriționiști un […]
Articole despre 'broccoli'
SULFORAFAN – un compus din BROCCOLI care combate INFLAMAȚIILE, ULCERUL și CANCERUL
Consumul de broccoli este asociat cu numeroase beneficii pentru organism. Ele se datorează conținutului abundent în vitamine, minerale și isotiocianați. Dintre toți nutrienții, cel mai important este sulforafanul (SFN). Așa cum o arată și numele, sulforafanul este alcătuit din compuși […]
BROCCOLI la cuptor – rețetă și beneficii
Fiecare aliment are secretele lui de preparare. În ceea ce-l privește pe regele legumelor crucifere, broccoli, acesta devine mai gustos dacă este gătit la cuptor. În plus, această metodă permite o mai bună conservare a nutrienților, dat fiind că fierberea […]
BROCCOLI – benefic pentru OASE, OCHI și VASELE de SÂNGE
Broccoli este o legumă cruciferă înrudită cu varza și conopida. A fost „dezvoltat” în timpul epocii romane antice și introdus în Statele Unite pe vremea coloniilor. Cu toate acestea, a rămas într-un con de umbră multă vreme. Abia în anul […]
CHIFTELE cu BROCCOLI cu BRÂNZĂ
Broccoli este unul din alimentele centrale ale dietelor sănătoase. Multiplele sale beneficii asupra organismului se datorează proprietăților antioxidante, detoxifiante și antiinflamatoare cu care este înzestrat. Conține cantități bune de vitamina C și vitamina K. Este bogat în fibre, acid folic, […]
BROCCOLI cu USTUROI – rețeta Părintelui Efrem de la Mănăstirea Dervent
Părintele Efrem de la Mănăstirea Dervent din Dobrogea este renumit pentru mâncărurile sale gustoase, aspectuoase și inedite. Unele rețete sunt foarte simple, dar pline de savoare, în timp ce altele sunt mai sofisticate, ca pentru pelerini, și au parte de […]
BROCCOLI – leguma care ne ajută să prevenim OSTEOPOROZA, CANCERUL și OBEZITATEA
Broccoli face parte din categoria celor mai sănătoase și hrănitoare alimente din lume. Conține o varietate de nutrienți benefici pentru organismul nostru, precum vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. În plus, este atât de mult apreciat de nutriționiști datorită proprietăților sale […]
Iată ce se întâmplă în corpul nostru după ce mâncăm BROCCOLI
Broccoli este un aliment cu un impact extraordinar asupra sănătății noastre. Conține compuși bioactivi cu efecte antioxidante puternice: carotenoide, glucozinolați, vitamina C și acid folic. Cercetătorii italieni de la Universitatea din Milano au testat efectele consumului de broccoli pe un […]
BROCCOLI înăbușit cu ROȘII și PORTOCALE – rețetă + beneficii
Potrivit recomandărilor experților în nutriție, ar trebui să includem mai des legumele crucifere în alimentația noastră. Studiile recente au arătat că aceste legume sunt foarte importante pentru sănătatea noastră. Broccoli, conopida și varza sunt extrem de bogate în vitamina K, […]
BROCCOLI la cuptor cu ulei de măsline și CEAPĂ roșie – rețetă pentru sănătatea CREIERULUI
Legumele au beneficii importante pentru toate organele și sistemele corpului. Grupa cruciferelor, din care fac parte broccoli, varză, conopidă, hrean, ridiche și varza chinezească) s-a dovedit extrem de importantă pentru prevenirea cancerului și a altor boli cronice. Legumele crucifere conțin […]
Cum să gătești BROCCOLI pentru a-i oferi o savoare unică și a-i păstra conținutul nutrițional bogat (o rețetă de milioane)
Cea mai bună metodă de gătit legumele este aceea care reușește să păstreze cât mai multe vitamine, minerale și antioxidanți, și să le ofere un gust cât mai agreabil. Din păcate, cele mai multe procedee de gătit distrug nutrienții din […]
Salată de BROCCOLI cu maioneză (rețetă + beneficii)
Deși este gata într-un sfert de oră, salata are nevoie de mai mult timp pentru a se odihni la rece și a permite bucăților de broccoli să se înmoaie și aromelor să se omogenizeze. Din acest motiv se poate prepara […]
BROCCOLI la cuptor cu parmezan sau CAȘCAVAL – cel mai gustos mod de a găti această legumă
Broccoli cu cașcaval este una din cele mai reușite combinații, deși sună ciudat. Foarte multă lume cunoaște această rețetă și o practică des. Este un mod delicios de a introduce această legumă anticancerigenă și antiinflamatoare în alimentația noastră, fără a-i […]
Biluțe de BROCCOLI – rețetă fără foc
Broccoli este o legumă cu un potențial terapeutic foarte mare, de aceea avem foarte multe motive să o introducem mai des în alimentația noastră. Un mod simplu și natural de a face aceasta este sub forma acestor biluțe crude, vegetariene. […]
BROCCOLI la cuptor cu cartofi – rețetă de post
Broccoli face parte din alimentele care și-au câștigat statutul de super-alimente, datorită proprietăților lor terapeutice remarcabile, evidențiate în studiile științifice realizate în ultimii ani. Cercetătorii au asociat consumul acestei legume cu scăderea colesterolului, combaterea alergiilor și inflamațiilor, reducerea riscului de […]