Legumele crucifere precum broccoli, conopida și varza sunt renumite pentru beneficiile lor remarcabile asupra organismului. Se numesc crucifere deoarece florile alcătuite din 4 petale ale acestor legume seamănă cu o cruce. Broccoli este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina […]
Articole despre 'broccoli'
BROCCOLI reduce markerii INFLAMAȚIILOR cronice din corp
Dr. Jessica Black, medic naturopat specializat în dezvoltarea de rețete antiinflamatoare, folosește și recomandă broccoli în dietele de combatere a inflamației cronice din corp. De ce? Pentru că acest aliment ajută la reducerea mai multor markeri inflamatori din organism. Ce […]
De ce ar trebui să consumăm BROCCOLI cât mai des (+ cea mai bună metodă de gătire)
Broccoli este un aliment cu o valoare nutrițională remarcabilă. Un consum substanțial de legume crucifere, precum varză, conopidă și broccoli este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate. Aceste legume sunt surse excelente de glucozinolați și flavonoide, compuși care scad riscul […]
Chifteluțe cu BROCCOLI și BRÂNZĂ
Articol scris de Ana-Maria Postolache Dacă doriți să incorporați mai multe legume în dieta voastră, puteți încerca aceste chifteluțe cu broccoli. Rețea este cât se poate de simplă, iar rezultatul – o gustare sau o garnitură rapidă, gustoasă, sănătoasă. Este […]
BROCCOLI – prietenul celor care vor să SLĂBEASCĂ
Articol scris de Ana-Maria Postolache Toate legumele au beneficii pentru sănătate și ajută la menținerea greutății corporale datorită conținutului sărac în calorii și grăsimi, însă unele sunt mai eficiente ca altele în acest sens. Broccoli este considerat de nutriționiști un […]
SULFORAFAN – un compus din BROCCOLI care combate INFLAMAȚIILE, ULCERUL și CANCERUL
Consumul de broccoli este asociat cu numeroase beneficii pentru organism. Ele se datorează conținutului abundent în vitamine, minerale și isotiocianați. Dintre toți nutrienții, cel mai important este sulforafanul (SFN). Așa cum o arată și numele, sulforafanul este alcătuit din compuși […]
BROCCOLI la cuptor – rețetă și beneficii
Fiecare aliment are secretele lui de preparare. În ceea ce-l privește pe regele legumelor crucifere, broccoli, acesta devine mai gustos dacă este gătit la cuptor. În plus, această metodă permite o mai bună conservare a nutrienților, dat fiind că fierberea […]
BROCCOLI – benefic pentru OASE, OCHI și VASELE de SÂNGE
Broccoli este o legumă cruciferă înrudită cu varza și conopida. A fost „dezvoltat” în timpul epocii romane antice și introdus în Statele Unite pe vremea coloniilor. Cu toate acestea, a rămas într-un con de umbră multă vreme. Abia în anul […]
CHIFTELE cu BROCCOLI cu BRÂNZĂ
Broccoli este unul din alimentele centrale ale dietelor sănătoase. Multiplele sale beneficii asupra organismului se datorează proprietăților antioxidante, detoxifiante și antiinflamatoare cu care este înzestrat. Conține cantități bune de vitamina C și vitamina K. Este bogat în fibre, acid folic, […]
BROCCOLI cu USTUROI – rețeta Părintelui Efrem de la Mănăstirea Dervent
Părintele Efrem de la Mănăstirea Dervent din Dobrogea este renumit pentru mâncărurile sale gustoase, aspectuoase și inedite. Unele rețete sunt foarte simple, dar pline de savoare, în timp ce altele sunt mai sofisticate, ca pentru pelerini, și au parte de […]
BROCCOLI – leguma care ne ajută să prevenim OSTEOPOROZA, CANCERUL și OBEZITATEA
Broccoli face parte din categoria celor mai sănătoase și hrănitoare alimente din lume. Conține o varietate de nutrienți benefici pentru organismul nostru, precum vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. În plus, este atât de mult apreciat de nutriționiști datorită proprietăților sale […]
Iată ce se întâmplă în corpul nostru după ce mâncăm BROCCOLI
Broccoli este un aliment cu un impact extraordinar asupra sănătății noastre. Conține compuși bioactivi cu efecte antioxidante puternice: carotenoide, glucozinolați, vitamina C și acid folic. Cercetătorii italieni de la Universitatea din Milano au testat efectele consumului de broccoli pe un […]
BROCCOLI înăbușit cu ROȘII și PORTOCALE – rețetă + beneficii
Potrivit recomandărilor experților în nutriție, ar trebui să includem mai des legumele crucifere în alimentația noastră. Studiile recente au arătat că aceste legume sunt foarte importante pentru sănătatea noastră. Broccoli, conopida și varza sunt extrem de bogate în vitamina K, […]
BROCCOLI la cuptor cu ulei de măsline și CEAPĂ roșie – rețetă pentru sănătatea CREIERULUI
Legumele au beneficii importante pentru toate organele și sistemele corpului. Grupa cruciferelor, din care fac parte broccoli, varză, conopidă, hrean, ridiche și varza chinezească) s-a dovedit extrem de importantă pentru prevenirea cancerului și a altor boli cronice. Legumele crucifere conțin […]
Cum să gătești BROCCOLI pentru a-i oferi o savoare unică și a-i păstra conținutul nutrițional bogat (o rețetă de milioane)
Cea mai bună metodă de gătit legumele este aceea care reușește să păstreze cât mai multe vitamine, minerale și antioxidanți, și să le ofere un gust cât mai agreabil. Din păcate, cele mai multe procedee de gătit distrug nutrienții din […]