Cum să tai broccoli ca un profesionist – 4 metode dezvăluite de experți

Broccoli este una din cele mai stufoase legume. La propriu. Deși se gătește foarte ușor, nu același lucru se poate spune despre tăierea sau porționarea sa.

Cu siguranță ați mâncat broccoli și v-a plăcut. Indiferent de metoda de preparare, este o legumă absolut delicioasă: fragedă, suculentă, satisfăcătoare.

<a href='https://www.freepik.com/photos/food'>Food photo created by freepik - www.freepik.com</a>

Cum sa tai broccoli: Freepik – www.freepik.com

Din păcate, unii o evită din cauză că nu știu cum să o manevreze: de unde să o apuce și cum să o secționeze.

Ei bine, acest lucru nu trebuie să vă împiedice din a include această legumă mai des în alimentația voastră.

Cum să tai broccoli – 4 metode de la experți

Vrei să știi cum se taie broccoli? Experții ne dezvăluie 4 metode prin care poți da gata această legumă din câteva mișcări.

Metodele diferă în funcție de rețetă și de felul în care vrei să gătești broccoli. Merită să le încercați pe toate.

Citește și – De ce ar trebui să consumăm broccoli cât mai des (+ cea mai bună metodă de gătire)

Cum să tai broccoli în buchețele

Spală broccoli sub jet de apă. Nu trebuie să îl înmoi într-un vas. Tamponează-l cu un șervețel pentru a îndepărta excesul de apă.

Taie mai întâi frunzele. Pentru a transforma acea căpățână compactă în buchețele mici trebuie să începi de la baza fiecărui buchet.

Taie fiecare buchețel astfel încât să rămână tulpina goală la final.

Ia fiecare buchețel și taie-i coada. Fă buchețelele de dimensiuni egale, pentru ca durata de gătire să nu varieze.

Buchețelele se pot tăia bucăți mici dacă vă grăbiți și vreți să îl gătiți mai repede.

Tulpina și frunzele sunt nu doar comestibile, ci și bogate în vitamine. Așadar, nu le arunca. Găsește-le și lor un loc în rețetele tale. Trebuie să știi că tulpinile de broccoli au nevoie de o durată mai mare de fierbere.

Citește și – Supă de broccoli cu smântână și cașcaval

Cum să folosești tulpina de broccoli 

În răspuns la recomandarea de mai sus de a folosi și tulpina de broccoli, încearcă o salată din tulpini de broccoli.

Vei obține o salată cu o textură crocantă.

Ia un cuțit ascuțit. Spală tulpina de broccoli sub jet de apă, usuc-o și înlătură stratul dur de la suprafața ei.

Fă o incizie mică la baza tulpinii și curăță coaja cu mâna. Taie tulpina în stil „julienne”. Această tăietură mai este cunoscută și sub numele de „tăietura franceză”.

Legumele tăiate astfel arată ca niște fâșii lungi și subțiri, similare chibriturilor.

Bucățile de broccoli pot fi amestecate apoi cu rădăcină de țelină și mere tăiate în aceeași formă. Folosește o maioneză, sau un dressing simplu din ulei și suc de lămâie.

Citește și – Salată de broccoli și avocado

Cum să tai broccoli pentru prăjit

După ce ai spălat și ai uscat broccoli, îndepărtează frunzele. Taie buchețelele de pe tulpina principală.

Lasă 2,5 cm. de tulpină pe fiecare buchet și îndepărtează restul. Așa cum spuneam mai sus, tulpina este concentrată în nutrienți, de aceea este bine să păstrezi cât mai mult din ea când gătești.

Pune bucățile de broccoli în tigaie și călește-le la foc iute. Poți adăuga ceapă, usturoi și alte legume.

Cum să tai broccoli pentru salată

Broccoli crud are o textură tare, de aceea va trebui să îl tai cât mai subțire posibil dacă vrei o salată reușită.

Poziționează broccoli invers: cu căpățâna în jos și tulpina în sus deasupra unui bol.

Cu un cuțit ascuțit, începe să retezi vârfurile buchețelelor. Vei obține bucăți mici de broccoli, ca niște granule.

Taie apoi bucățile mari de buchete care rămân pe tulpină ceva mai grosier. Astfel vei avea texturi diferite.

Nu uitați că broccoli, la fel ca și conopida, gulia, ridichea, dovlecelul și țelina poate fi consumat în stare crudă.

Dacă vrei ca legumele pe care le pui în salată să fie și mai crocante, opărește-le scurt în apă clocotită.

Dacă vreți să păstrați broccoli crud în frigider, nu-l spălați. Puneți-l într-un șervețel și va fi rezista 2-3 zile la rece.

Citește și – Paste cu broccoli și parmezan – rețetă + beneficii

Sursă articol: Joanne A., How To Cut Broccoli (4 EASY Methods Used By Chefs!) Expert Home Tips: https://experthometips.com/how-to-cut-broccoli

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.