Paste cu broccoli și parmezan – rețetă + beneficii

După cum veți putea vedea mai jos, această mâncare are o compoziție nutrițională bogată. Conține calciu, fier, potasiu, vitaminele A și C.

Pastele cu broccoli și parmezan sunt considerate o rețetă de urgență. Puteți folosi orice fel de paste și orice fel de brânză, iar broccoli poate fi înlocuit cu alte legume.

Paste cu broccoli reteta: hurrythefoodup.com

Beneficiile consumului de broccoli

Cu toate acestea, legumele crucifere, precum broccoli, varza și conopida sunt foarte sănătoase. Au compuși cu efecte antioxidante, antiinflamatoare și anticancerigene, demonstrate științific.

Citește și BROCCOLI reduce markerii INFLAMAȚIILOR cronice din corp

Nutriționiștii ne sfătuiesc să creștem aportul de legume, iar una din ele, care merită inclusă în meniul zilnic este broccoli. Este bogat în calciu, vitamine A, B, C, E și K. Susține procesele de detoxifiere din ficat.

Sulforafanul este asociat cu prevenirea cancerului, a bolilor de inimă și a osteoporozei. Acest compus protejează de asemenea împotriva daunelor cauzate de agenții poluanți și alergeni, broccoli fiind un aliment ideal pentru persoanele alergice sau astmatice

Citește și SALATĂ de BROCCOLI și CONOPIDĂ – o metodă simplă de prevenire a CANCERELOR

Și diabeticii pot avea beneficii de pe urma consumului de broccoli.

Paste cu broccoli și parmezan – rețetă

Ingrediente paste:

• 350 g de paste
• 2 căpățâni de broccoli
• 100 g de brânză rasă

Ingrediente sos:

• 2 linguri de suc de lămâie
• 4 linguri de ulei de măsline
• 30 g de parmezan ras
• 2 căței de usturoi
• 1 linguriță de mirodenii
• ¾ linguriță de sare
• ½ linguriță de piper

Cum se prepară pastele cu broccoli și parmezan

Puneți pastele la fiert într-o cratiță cu apă și 2 lingurițe de sare. Urmați instrucțiunile de pe pachet. Până fierbe pastele, ocupați-vă de legume.

Tăiați broccoli în florete mici și fierbeți-le timp de 1-2 minute. Puneți toate ingredientele pentru sos într-un borcan cu capac. Agitați energic pentru omogenizare.

Scurgeți pastele de apă și adăugați broccoli. Turnați sosul și adăugați brânza rasă. Amestecați bine și dacă mai este nevoie, mai adăugați puțin de apă (în care au fiert pastele).

Pastele cu broccoli și parmezan se servesc calde.

Ingredientele date sunt pentru 4 persoane sau pentru 6-8 porții, dacă pastele se servesc ca garnitură.

Sugestii:

– Puteți folosi orice fel de paste aveți în casă sau vă plac în mod deosebit.
– Broccoli poate fi înlocuit cu conopidă.
– Brânza poate fi cașcaval, telemea, mozzarella.
– Lămâia poate fi înlocuită cu oțet balsamic
– Usturoiul crud poate fi înlocuit cu ½ lingurițe de pudră de usturoi
– Mirodeniile pot consta din cimbru, rozmarin, pătrunjel, oregano, busuioc.

Informații nutriționale pentru toată cantitatea

• 634 de kilocalorii (32% din doza zilnică recomandată – DZR)
• 71 g de carbohidrați (24% din DZR)
• 6 g de fibre (24% din DZR)
• 23 g de proteine (46% din DZR)
• 29 g de grăsimi (45% din DZR de grăsimi saturate)
• 31 mg de colesterol (10% din DZR)
• 768 mg de sodiu (33% din DZR)
• 609 mg de potasiu (17% din DZR)
• 1270 UI de Vitamina A (25% din DZR)
• 116 mg de vitamina C (141% din DZR)
• 347 mg de calciu (35% din DZR)
• 2.4 mg de fier (13% din DZR)

Surse:

1. Recipetineats, Really Quick Broccoli Pasta: https://www.recipetineats.com/quick-broccoli-pasta/

2. Catherine Arnold, Why you should eat broccoli every day! Catherine Arnold Nutrition: https://catherinearnoldnutrition.com/why-you-should-eat-broccoli-every-day/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.