Supă de broccoli cu smântână și cașcaval

Ce poate fi mai binevenit în zilele reci de toamnă decât o supă cremoasă cu broccoli, smântână și cașcaval? Iar dacă vă spunem că o astfel de rețetă poate fi gata în 25 de minute, cu siguranță veți vi convinși să o încercați!

Autorul acestei rețete garantează că este cea mai reușită supă cremoasă cu broccoli.

Supa cremoasa cu broccoli, smantana si cascaval

Supa cremoasa cu broccoli, smantana si cascaval: Wirestock – www.freepik.com

Se pretează excelent la mesele călduroase de toamnă sau iarnă. Conține ingrediente ușor accesibile, așadar nu vă va fi greu să o pregătiți.

Este o mâncare care dă o anumită stare de confort după o zi obositoare.

Citește și – Paste cu broccoli și parmezan – rețetă + beneficii

Supă de broccoli cu smântână și cașcaval – rețetă

Nr. de porții: 6

Durată totală de preparare: 25 de minute

Ingrediente

  • 6 linguri de unt
  • 1 cană de ceapă tocată mărunt
  • 2-3 căței de usturoi
  • ¼ cană de făină
  • 1 cană de lapte
  • 400 ml de apă sau supă de pui/de legume
  • ½ cană de smântână
  • 2 căpățâni medii de broccoli 3
  • 300 g de cașcaval
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Începeți prin a desface broccoli în buchețele. Spălați-le și tăiați-le bucăți mici.

Tăiați apoi untul cubulețe mici și puneți-l la topit într-o cratiță, la foc potrivit.

Adăugați ceapa tocată și căliți-o timp de 5 minute, amestecând des. Când s-a înmuiat, adăugați usturoiul zdrobit și făina. Amestecați cu un tel. Gătiți sosul 1 minut, amestecând continuu.

Turnați treptat laptele și supa sau apa. Amestecați și apoi adăugați buchețelele de broccoli spălate înainte și uscate.

Amestecați continuu până când lichidul începe să se îngroașe. După ce s-a îngroșat, dați focul la mic și lăsați supa încă 8 minute, sau până când broccoli s-a fiert bine.

Citește și – Supă-cremă de broccoli și spanac

Luați cratița de pe foc. Adăugați smântâna și omogenizați. La final radeți deasupra cașcavalul. Amestecați până când acesta se topește.

Puneți sare și piper după gust. Supa este gata. Este foarte bună caldă, când brânza se întinde.

În momentul servirii se mai poate adăuga cașcaval ras dacă doriți. Se poate consuma cu crutoane aromate, pâine prăjită sau cu mămăliguță caldă.

Păstrați supa în frigider. Este recomandat să o reîncălziți-o înainte de servire pentru a căpăta din nou o consistență lichidă și cremoasă.

Citește și – De ce ar trebui să consumăm broccoli cât mai des (+ cea mai bună metodă de gătire)

Sursă articol: Cooking Classy, Broccoli Cheese Soup {The Best!}: https://www.cookingclassy.com/my-favorite-broccoli-cheese-soup/

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.