Chifteluțe cu BROCCOLI și BRÂNZĂ

Articol scris de Ana-Maria Postolache

Dacă doriți să incorporați mai multe legume în dieta voastră, puteți încerca aceste chifteluțe cu broccoli. Rețea este cât se poate de simplă, iar rezultatul – o gustare sau o garnitură rapidă, gustoasă, sănătoasă.

Este genul de mâncare care le poate place și celor mai pretențioși, precum copiii. Broccoli devine delicios în combinație cu brânză și ouă.

Chiftelute de broccoli si branza

 

Broccoli face parte din familia cruciferelor, alături de varză și conopidă. Această categorie de legume este cunoscută pentru efectele lor benefice asupra sănătății, datorită conținutului de compuși bioactivi importanți, precum glucozinolați, fenoli, vitamina C și minerale.

Dietele bogate în broccoli pot avea un rol în prevenirea bolilor cronice, precum afecțiuni cardiovasculare și cancere (îndeosebi cancerul de sân și cel de prostată).

Consumul de broccoli ne poate oferi mai multă protecție împotriva bolilor asociate cu stresul oxidativ datorită efectelor sale antioxidante.

Chifteluțe cu broccoli – rețetă

Ingrediente

• 450 g de broccoli
• 3 ouă
• 200 g brânză (cașcaval, telemea, brânză de vaci, caș etc)
• 3 căței de usturoi
• 200 g de pesmet
• 2 lingurițe de mirodenii
• ¼ linguriță de sare

Preparare

Aprindeți cuptorul și lăsați-l la încins la 190 de grade Celsius. Desfaceți broccoli în buchețele, spălați-le, scurgeți-le de apă și puneți-le în vasul larg al robotului de bucătărie cu lama S.

Adăugați ouăle sparte, brânza rasă sau fărâmițată, sarea și mirodeniile și pulsați de câteva ori, până când broccoli se mărunțește bine și rezultă o compoziție legată. Dacă este prea moale, mai adăugați pesmet.

Puneți puțin ulei în tavă, ungeți-o bine și așezați hârtie de copt. Pentru a modela chifteluțele, puteți folosi cupa de luat înghețată, sau le puteți face cu mâinile. Așezați chiftelele în tavă și aplatizați-le cu dosul unei furculițe.

Coaceți chiftelele 20-25 de minute, sau până când devin aurii la suprafață. Lăsați-le să se răcorească puțin înainte de a le servi. Se pot consuma cu sos de roșii, iaurt, orez, piure sau salate de legume/verdețuri.

Cumpără de aici:

Surse bibliografice:

1. Joon-Ho Hwang and Sang-Bin Lim, „Antioxidant and Anticancer Activities of Broccoli By-Products from Different Cultivars and Maturity Stages at Harvest”, articol publicat în Preventive Nutrition and Food Science. 2015 Mar; 20(1): 8–14, preluat de pe site-ul: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4391535/
2. Laura Fuentes.com, „BROCCOLI & CHEESE NUGGETS RECIPE”: https://www.laurafuentes.com/broccoli-cheese-nuggets-recipe/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.