Fursecuri cu gem fără zahăr – doar 2 ingrediente, fără făină, ulei, ouă, lactate

Nu-mi închipui niciun desert care să nu poată fi preparat doar din fructe, fără zahăr, spune autoarea rețetei de mai jos.

Chef AJ este de părere că dulciurile de casă pot fi îndulcite în mod natural, cu fructe.

Dacă achiziționați un produs prin intemediul site-ului nostru, primim un mic comision (fără cheltuieli suplimentare din partea voastră).

Fursecuri cu gem fara zahar

Imagine cu titlu sugestiv: Fursecuri cu gem fara zahar

O rețetă în care fructele joacă nu doar rol de îndulcitor, ci chiar de ingredient principal, sunt aceste fursecuri cu gem fără zahăr. Fructele folosite sunt curmalele, care au o dulceață intensă.

Aceste fursecuri se fac din 2 ingrediente principale. Celelalte din listă sunt opționale. Pot fi incluse în dieta adulților și copiilor, în special a celor cu diverse alergii sau intoleranțe alimentare.

Se prepară în câteva minute și nu este obligatoriu să le coaceți. Chef AJ le dă în cuptor doar pentru 5 minute, cât să se usuce puțin.

Fursecuri cu gem fără zahăr – rețetă

Ingrediente (pentru 6-9 fursecuri)

• 1 cană de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia, fără gluten)
• 1 cană de curmale fără sâmburi (vi le recomand pe acestea la preț bun)
• opțional: extract de vanilie 
• pentru decor: gem sau dulceață fără zahăr

Mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să mixați fulgii de ovăz într-un robot cu lama S. Nu este obligatoriu să îi pulverizați complet. Dacă vă plac fursecurile mai texturate, îi puteți lăsa pe un sfert întregi.

În caz contrar, măcinați-i până se fac pulbere. Sau folosiți făină de ovăz gata cumpărată dacă vreți.

Peste fulgii de ovăz măcinați adăugați extractul de vanilie și curmalele fără sâmburi. Dacă nu sunt foarte moi, tăiați curmalele bucăți mai mici, pentru ca robotul să le poată procesa mai ușor.

După circa 30-60 de secunde la viteză mare ar trebui să fie mărunțite și în robot să aveți o bilă de aluat.

Dacă aluatul este lipicios și „se ține” atunci când îl presați între palme sau între degete, înseamnă că este gata. Omogenizați-l încă puțin cu mâinile.

Luați câte o bucățică de aluat și formați biluțe ușor plate.  Așezați-le în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt.

Următorul pas este să umpleți fursecurile cu gem. Presați-le în mijloc cu degetul mare, pentru a face o gropiță. Aranjați-le cu degetele puțin, pentru a le da o formă cât mai frumoasă. Trebuie să arate ca niște bărcuțe rotunde, în care veți pune gemul.

Puteți folosi diverse tipuri de gem pentru a obține o tavă de fursecuri în culori și arome diferite. Cei de la Dacia Plant au oferte speciale la dulceața fără zahăr: de caise și căpșuni, de prune și afine, de coacăze și fructe de pădure, de măceșe, de mango etc.

  Cumpără dulceață fără zahăr  

Dulceata fara zahar

Dulceata fara zahar

O altă sugestie este să puneți un miez de nucă în centru, în loc de gem.

După ce ați umplut fursecurile cu gem, dați-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsați-le circa 10-15 minute, sau până se rumenesc puțin.

Sigur, pot fi servite și crude. Dar scopul coacerii este ca ele să se usuce puțin și să nu mai fie atât de lipicioase la atingere (din cauza curmalelor).

După răcire, se dau în frigider, unde vor deveni mai ferme.

Pentru mai multe rețete fără zahăr, vă recomand cartea „Dulciuri fără zahăr„.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri vegane din nuci și banane – nu zahăr, nu făină, nu ulei
Fursecuri de post din 2 ingrediente – fără zahăr, gluten, ulei
Fursecuri din 3 ingrediente: banane, ovăz, nuci
Fursecuri fără zahăr – bune pentru echilibrul hormonal 

Sursă rețetă: Chef AJ, 4 ingredient vegan thumbprint cookies – no refied sugar: https://www.youtube.com/watch?v=509EXxoZUPk

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.