FURSECURI din 3 ingrediente: BANANE, OVĂZ și NUCI

Dacă aveți obiceiul să ronțăiți mereu câte ceva între mese, aceste fursecuri sunt cea mai bună alegere. Sunt dietetice, nu conțin făină albă, nici zahăr rafinat, nici ouă sau lactate.

Sunt ideale pentru micul-dejun, sau pentru o gustare sănătoasă între mese. Pot fi luate la pachet, la școală, la serviciu sau în călătorii.

Fursecuri din banane și ovăz – rețetă

Se prepară extrem de simplu, din doar 3 ingrediente pe care probabil le aveți deja în casă: banane, nuci și fulgi de ovăz.

Ovăzul este foarte bogat în fibre, substanțe care dau sațietate și previn supraalimentarea.

Fibrele sunt importante nu doar pentru sănătatea sistemului digestiv, ci și pentru sistemul cardiovascular (scad colesterolul) și pentru prevenirea mai multor tipuri de cancere.

Autoarea rețetei menționează că aceste fursecuri pot fi date și copiilor mici fără probleme, începând de la un anișor.

_________________________________________________________________________________________________________

Fursecuri cu banane, nuci și ovăz

Ingrediente

• 2 banane
• 55 g de fulgi de ovăz
• 50 g de nuci

Preparare

Bananele trebuie să fie coapte bine. Pasați-le într-un bol cu o furculiță. Adăugați fulgii de ovăz și miezul de nucă zdrobit grosier. Puteți să-l măcinați de-a binele dacă doriți ca fursecurile să iasă mai moi.

Amestecați toate cele trei ingrediente până rezultă o compoziție omogenă. Puteți adăuga și unele arome, dacă doriți, precum vanilie sau scorțișoară, precum și alte fructe uscate – migdale, stafide, merișoare etc.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Luați cu o linguriță din compoziție și puneți-o în tava sub formă de grămezi mici. Aplatizați-le cu dosul unei lingurițe, dându-le o formă cât mai estetică.

Coaceți fursecurile în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Sunt suficiente 10 minute pentru a se coace bine. Se vor întări mai mult după ce se răcesc.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Diversificare, Biscuiți cu banane și nuci: https://diversificare.ro/retete/2014/02/biscuiti/

Cautari:
    banane nuci fulgi ovaz | calorii fursecuri ovaz cu banane | fursecuri cu fulgi de ovaz si banane | fursecuri cu ovaz si banane |

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *