Cremă de cacao, apă și miere – incredibil de spumoasă, fină și aerată! Rețeta virală care te va uimi! Are mai puține calorii decât Nutella

Această cremă din cacao este incredibilă. Se face cu apă și puțină miere. Rețeta este virală pe internet și continuă să uimească pe cei care au încercat-o.

Are o textură cremoasă, dar foarte fină și aerată. Nu este densă precum crema de ciocolată obișnuită, ci mai degrabă ca o spumă, care se topește în gură.

Crema de cacao

Imagine cu titlu sugestiv: Crema de cacao

Cremă de cacao fără E-uri și alergeni

Știați că doar 2 linguri de Nutella din magazin au 200 de calorii? Rețeta de mai jos are în jur 470 de kilocalorii per un borcan întreg.

Se prepară foarte ușor, cu ajutorul unui blender sau robot. Vă trebuie doar 3 ingrediente, cele menționate mai sus. Fără zahăr, E-uri sau conservanți!

Poate fi consumată fără probleme și de către cei care au intoleranță la lactoză sau alergie la diferite tipuri de nuci.

Pe lângă faptul că este delicioasă și slabă în calorii, este și foarte ieftină și economică. Dacă și voi sunteți sceptici că poate ieși ceva din cacao și apă, nu vă rămâne decât să testați și să vedeți! Crema este gata în 5 minute!

Cumpără cacao crudă

Cacao Pulbere Raw Ecologica

Cacao Pulbere Raw Ecologica

Cremă de cacao cu apă și miere – rețetă

Ingrediente

• 100 g de pudră de cacao (v-o recomand pe aceasta crudă)
• 160 ml de apă
• 80 g de miere

Mod de preparare

Puneți pudra de cacao în vasul robotului sau blenderului. Puteți folosi și un mixer cu bol. Turnați apa și mierea (aceasta trebuie să fie lichidă).

Mixați câteva minute, până rezultă o spumă fină, omogenă. Gustați dacă este suficient de dulce și transferați-o într-un borcan de sticlă.

Sugestii de servire

Crema de cacao, apă și miere se păstrează la frigider. Este recomandat să o consumați în decurs de o săptămână.

Se poate întinde pe pâine prăjită, biscuiți, crackers, fructe (ex. felii de măr), rondele de orez, lipii, clătite etc. Unii preferă să o consume direct cu lingurița, ca desert. Totuși, încercați să nu mâncați tot borcanul odată!

Cumpără cremă de ciocolată fără zahăr

Crema de ciocolata cu alune fara zahar

Crema de ciocolata cu alune fara zahar

Note

Mierea poate fi înlocuită în această rețetă cu sirop de agave, sirop de arțar sau sirop de curmale. Dacă vreți o versiune mai dietetică a acestei creme, folosiți sirop de arțar. Acesta are 260 kcal, spre deosebire de miere, care are 310 kal per suta de grame.

Crema de cacao, apă și miere poate fi dată și copiilor în cantități mici. În cazul lor, este însă mai bine să înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove. Aceasta din urmă nu conține cofeină, este mai dulce și mai bogată în minerale.

În compoziție se pot adăuga și alte ingrediente, precum cafea, esență de rom sau citrice, alune sau nuci mărunțite.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Cremă de ciocolată din avocado, cacao și nuci
Cremă de nuci, miere și cacao – un preparat delicios, care protejează inima și creierul
Cremă de ciocolată cu cafea – fără zahăr, fără făină, ouă sau lactate
Budincă surprinzătoare din kaki și cacao – doar 2 ingrediente!

Sursă rețetă: Francimontinaro, Crema al cioccolato: https://www.instagram.com/p/DGtByfBILmA/?e=486781c8-1087-4c98-bfda-81d47bfdf08a&g=5

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.