Spanac cremos – mâncare de post
Această mâncare de spanac cremos este atât de simplă și bună încât o puteți prepara pe toată perioada postului.
Este o rețetă ușoară, gata în câteva zeci de minute. Consistentă, sățioasă și aromată, merită încercată în sezonul spanacului.
Am ales două versiuni din care puteți alege. La prima rețetă, sosul se face din lapte vegetal, iar la cealaltă, din nuci caju.
Cuprins
Spanac cremos de post – rețeta 1
Durată totală de preparare: 10 minute
Număr de porții: 4
Ingrediente
- ½ kg de spanac proaspăt
- 2 căni de lapte vegetal
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de fulgi de drojdie uscați
- 2 lingurițe de pudră de ceapă
- ½ linguriță de pudră de usturoi
- 1 praf de nucșoară măcinată
Mod de preparare
Spălați bine și rupeți spanacul bucăți.
Puneți o cratiță mare pe foc. Adăugați 1 lingură de apă sau de ulei de măsline și puțină sare.
Adăugați spanacul și sotați-l câteva minute, până se înmoaie.
Transferați spanacul într-o sită mare.
Între timp, amestecați laptele cu făina, fulgii de drojdie, pudra de ceapă și usturoi într-o crăticioară.
Adăugați puțină sare și aduceți la punctul de fierbere. Amestecați continuu, până când laptele devine cremos, ca un sos. În circa 5 minute ar trebui să fie gata.
Luați vasul de pe foc și incorporați spanacul sotat și scurs.
Amestecați ușor și gustați de sare. Presărați la final pudra de nucșoară.
Sugestii
Spanacul proaspăt poate fi înlocuit în această rețetă cu 250 g de spanac congelat. Lăsați-l la dezghețat și scurgeți-l bine de apă.
Această rețetă furnizează cantități bune de vitamina A, vitamina C, fibre, potasiu, calciu și fier.
Citește și – Spanacul are o valoare medicinală deosebită
Spanac cremos de post – rețeta 2
Ingrediente
- 1 kg de spanac
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- 1 cană de apă
- 150 g de nuci caju crude
- 1 linguriță de suc de lămâie
- 1 linguriță de oțet
- 1 ½ lingurițe de sare
- ¼ linguriță de nucșoară măcinată
Mod de preparare
Puneți nucile caju la înmuiat într-un bol cu apă câte să le acopere. Folosiți apă fierbinte, ca să se hidrateze mai repede.
Puneți o cratiță mare cu apă pe foc. Adăugați spanacul spălat și opăriți-l timp de 2 minute.
Transferați-l într-o sită și lăsați-l la scurs.
După ce s-a răcorit, stoarceți-l bine de apă și tăiați-l grosier pe un tocător.
Puneți uleiul de măsline într-o cratiță la foc potrivit. Adăugați usturoiul zdrobit și ceapa tăiată fin.
Căliți-le 5 minute, apoi adăugați spanacul tocat stors.
Gătiți-l 5 minute sau până când s-a înmuiat complet.
După ce nucile caju au stat o oră la înmuiat, scurgeți-le de apă, clătiți-le și puneți-l în blender (trebuie să folosiți un blender de viteză mare pentru a obține un sos cremos).
Adăugați sucul de lămâie, oțetul, sarea și nucșoara. Mixați un minut, sau până când ingredientele se transformă într-o pastă fină, fără bucăți.
Adăugați crema de caju peste spanac și amestecați ușor. Luați imediat vasul de pe foc.
Spanacul cremos se servește cald.
Alte rețete cu spanac:
Orez cu spanac și lămâie – cum îl prepară grecii
Năut cu spanac și roșii – mâncare de post foarte hrănitoare!
Salată de spanac, avocado și nuci
Cura de primăvară cu spanacpentru întărirea imunității
Surse articol:
1. Veggie Society, Healthy Vegan Creamed Spinach Recipe: https://veggiesociety.com/healthy-vegan-creamed-spinach-recipe/
2. Megan, Healthy Creamed Spinach (Vegan & Paleo), Detoxinista: https://detoxinista.com/healthy-creamed-spinach/?__cf_chl_jschl_tk__=8004628959d792256ffb79423b5d7e564143b5fb-1617620922-0-AUMf0UrFh_GKOzkvNB-vLyvBumuAcbMcxq7wKBzko_T-1N05Fzanh8MBaOHEoXZMu4NKej_VTBh61WMUV3RPRh_es-FTdoGWj8p8BNqAM7dII3WeJOQSIhkqnvGcDDcXk_U_lv1K3Rw5jSUjXW5CMEPraF_mOFgg_YSciKzXG84a48hH4dofjAVkYiufw5l8do9j1wr84iHMctcqN2-wgK1yJ_ZDQ9JF4GnC3dQ0WyyKyXqG-w4Ry2RrXoxvQgVP85E4z24BicfWvRe_8r98cE-aXQYozu7a-3mq__iFDemTzUMK3oWhmpyvU67y1LB1iNh-F06pvYpvMmRdC30k835yMOWcjpWXvZRCFH3RHOBsR1R0NhGPmvoyyTEvb2p8brsy9cQOGeHpFcHyV65l7rflsfadOhMWG_BceP5jKDVfYaOYHgn78yYKcANCXmT1wwz2sFUlWuFfvxCOKfd3kEk