SALATĂ de SPANAC, AVOCADO și NUCI

Salatele din legume, fructe și verdețuri proaspete au efecte benefice profunde asupra organismului. Ele ar trebui să facă parte din dieta sănătoasă a oricărei persoane: copil, tânăr, vârstnic.

Rețeta pe care v-o prezentăm este recomandată îndeosebi celor care țin post sau au un regim alimentar cu restricții la carne, lactate și grăsimi saturate.

Salată de Spanac, Avocado, Măr și Nuci

Salata conține două ingrediente bogate în grăsimi bune (mononesaturate și polinesaturate): avocado și nuci, care pot foarte bine să înlocuiască uleiul.

Salată de spanac, avocado și nuci – rețetă

Dacă nu aveți toate ingredientele în casă, precum nuci sau merișoare, renunțați la ele și preparați o salată mai simplă, doar din spanac, avocado și măr.

În loc de suc de lămâie simplu se poate folosi un dressing din suc de lămâie și usturoi zdrobit.

Ingrediente

• 1-2 mâini de spanac
• 1 avocado
• 1 măr verde
• 1 mână de nuci
• 2 linguri de merișoare
• suc de lămâie sau oțet

Preparare

Spălați frunzele de spanac, stoarceți-le bine și apoi rupeți-le bucăți mici și puneți-le într-un bol. (Dacă vreți, le puteți tăia cu cuțitul mărunt).

Spălați mărul și tocați-l bucățele mici, adăugându-l peste spanac. Adăugați și miezul de avocado tăiat cubulețe. Urmează fructele: nucile zdrobite grosier și merișoarele. Stropiți cu suc de lămâie proaspăt stors și amestecați ușor.

Salata se servește imediat. Poate fi păstrată o zi la frigider, însă ideal ar fi să fie consumată în cel mai scurt timp de la preparare.

În loc de spanac se poate folosi salată verde. Se pot adăuga și alte verdețuri, precum pătrunjel, mărar, ceapă verde, tocate mărunt. În cazul în care folosiți ceapă, renunțați la fructe.

______________________________________________________________________________________________________

Spanacul este foarte bogat în compuși cu efecte purificatoare, antioxidante, anticancerigene și protectoare asupra organismului: clorofilă, vitamina K, vitamina A, mangan și acid folic.

Conține cantități bune de fibre, minerale și vitamine din complexul B: magneziu, fier, cupru, seleniu, zinc, fosfor, zinc, calciu, potasiu, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B5, vitamina B6, colină, și doze moderate de vitamina E, proteine, vitamina C și acizi grași Omega-3.

______________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. The World’s Healthiest Foods, Spinach: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=43

2. Raw Food Recipes, Apple, Avocado, Cranberry and Walnut Salad: http://rawfoodrecipes.com/recipes/apple-avocado-cranberry-and-walnut-salad/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.