Prăjitură din brânză de vaci, bună și pentru diabetici – fără zahăr și făină
Aceasta este o prăjitură simplă, fragedă și aromată pe care o pot mânca și cei care suferă de diabet sau intoleranță la gluten.
Este potrivită și pentru dieta keto, întrucât are un conținut bogat în grăsimi și este slabă în carbohidrați.
Pe lista de ingrediente nu veți găsi zahăr, făină de grâu, amidon sau ulei rafinat. Merită să o încercați cu proxima ocazie. Este un desert hrănitor și sănătos, pe care îl puteți servi chiar și la masa de dimineață!
Prăjitură din brânză de vaci și lămâie – rețetă
Ingrediente
• 4 ouă mari
• 300 g de brânză de vaci
• 100 g de unt moale
• 150 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 2 linguri de suc de lămâie
• 1 linguriță de coajă rasă de lămâie (v-o recomand pe aceasta fără pesticide)
• ½ linguriță de esență de vanilie (v-o recomand pe aceasta naturală)
• îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol
Mod de preparare
Pregătiți tava în care veți coace prăjitura. Vei avea nevoie de un inel culinar de 18 cm. Tapetați-l cu hârtie de copt și presărați puțină făină de migdale pe fund.
Untul moale se pune într-un bol. Adăugați coaja rasă de lămâie și îndulcitorul. Mixați cu mixerul până se face pastă.
Continuați să mixați, adăugând câte un gălbenuș pe rând. Se incorporează brânza de vaci și se amestecă bine cu mixerul. Se pune sucul de lămâie și făina de migdale. Incorporați ingredientele.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, iar spuma obținută se incorporează treptat în compoziția de mai sus. Amestecați ușor cu o paletă sau cu o lingură, pentru a menține compoziția cât mai aerată posibil.
Transferați-o în tava pregătită anterior. Nivelați și presărați deasupra fulgi de migdale, dacă vreți.
Cumpără coajă rasă de lămâie și portocale fără pesticide
Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 165 de grade Celsius pentru circa 50-60 de minute. În cazul în care se rumenește prea tare deasupra, puteți acoperi tava cu staniol.
Lăsați-o să se răcească în tavă circa 10 minute, apoi desfaceți inelul. Scoateți prăjitura pe o farfurie și îndepărtați hârtia de copt.
Se taie ca un tort. O puteți servi simplă, cu cafea, lapte, iaurt, ceai sau cu puțină dulceață sau miere deasupra.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Prăjitură din ouă și lapte – fără zahăr, făină, ulei
Prăjitură pufoasă cu nucă de cocos, fără făină și ulei
Prăjitură keto cu iaurt și cocos, fără zahăr (desert pentru diabet și cura de slăbire)
Prăjitură cu brânză și mere – fără zahăr și făină de grâu
Sursă rețetă: Kochen zu Hause, Tort cu brânză de vaci și lămâie: https://www.youtube.com/watch?v=hERHevVSsVs