Fursecuri turcești pentru ceai – niciun gram de făină, zahăr sau ulei!

Aceste fursecuri sunt inspirate dintr-o rețetă turcească. Se găsesc în magazinele din Bodrum și sunt delicioase. Ceea ce le face să iasă în evidență este naturalețea lor.

Sunt sănătoase, hrănitoare și energizante. Conțin nuci și smochine și au o textură moale. Turcii le servesc de regulă la prânz, cu o ceașcă de ceai.

Fursecuri cu nuci

Imagine cu rol ilustrativ: Fursecuri cu nuci: Azerbaijan stockers

Partea bună este că nu conțin zahăr, nici măcar făină de grâu sau ulei. Se prepară doar din fructe, semințe și albușuri. Pot fi incluse în dieta fără gluten și dieta fără lactoză.

Fursecuri turcești fără zahăr și făină – rețetă

Ingrediente

• 240 g de smochine uscate (vi le recomand pe acestea)
• 100 g de nuci
• 3 albușuri
• 3 linguri de semințe de susan
• 75 g de miere
• opțional: 2 pliculețe de ceai
• 2 lingurițe de coajă rasă de portocală (v-o recomand pe aceasta fără pesticide)
• ½ linguriță de scorțișoară (v-o recomand pe aceasta autentică)

Mod de preparare

Tăiați smochinele în două și puneți-le într-un bol. Adăugați pliculețele de ceai (acestea sunt opționale, dar adaugă aromă) și turnați apă fierbinte, cât să le acopere. Puneți un capac și lăsați fructele la înmuiat circa un sfert de oră.

 Cumpără smochine uscate 

Smochine Uscate

Smochine Uscate

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și așterneți o tavă întinsă cu hârtie de copt.

Scurgeți apa de la smochine și înlăturați pliculețele de ceai. Ceaiul rezultat nu se aruncă, se poate consuma. Puneți smochinele hidratate în vasul unui robot cu lama S sau a unui blender și adăugați restul ingredientelor.

 Cumpără coajă rasă de lămâie și portocale fără pesticide 

Coaja de lamaie si portocale fara pesticide

Coaja de lamaie si portocale fara pesticide

Mixați până rezultă o pastă omogenă. Transferați pasta într-un poș cu stea mare și formați fursecurile direct în tavă. Poșul vă va ajuta să obțineți o formă mai frumoasă.

Dacă nu aveți un poș, puteți face fursecurile cu lingura. Țineți cont că pasta este destul de lipicioasă.

Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 20 de minute. Sunt gata când se desprind ușor de pe hârtia de copt.

 Cumpără dulceață de smochine fără zahăr

Dulceata de Smochine fara Zahar

Dulceata de Smochine fara Zahar

Lăsați-le să se răcească complet înainte de a le depozita. Rezistă până la o săptămână într-o caserolă, sau în congelator, până la 3 luni.

Note și sugestii

Smochinele pot fi înlocuite cu dulceață de smochine fără zahăr sau cu alte fructe uscate, precum curmale, stafide, merișoare sau caise. Iar în loc de nuci puteți folosi alune de pădure sau migdale.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri de post din nuci – fără zahăr și făină
Fursecuri cu susan, nuci și banane – desert fără zahăr, gluten, lactoză
Fursecuri din mere și nuci – fără făină, zahăr, ouă, lactate
Fursecuri vegane din nuci și banane – nu zahăr, nu făină, nu ulei
Fursecuri de post din nuci – fără zahăr și făină

Sursă rețetă: Oh Yum with Anna Olsen, Hints of orange and cinnamon easy fig & walnut cookies recipe: https://www.youtube.com/watch?v=uelrWlSyy4o

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.